Intrebari de care se tem creștinii

O nouă apariție editorială la SUCCEED PUBLISHING

Vă e groază să vi se pună aceste întrebări?

„Sigur, Isus a fost un om bun. Dar de ce să facem din El şi Fiul lui Dumnezeu?”

„Nu L-a scos evoluţia pe Dumnezeu din ecuaţie?”

„De ce au creştinii o asemenea obsesie faţă de avort?”

„Ce vă face să fiţi atât de siguri că Dumnezeu există măcar?”

„Creştinii sunt nişte ipocriţi, aşa că ce rost are să-i ascult?”

Poate vă e teamă să vă puneţi chiar voi înşivă aceste întrebări legate de iad, de homosexualitate sau de suferinţă.

În urma unui sondaj realizat la nivel naţional de Institutul Barna, Mark Mittelberg a scos la iveală întrebările de care se tem cel mai mult creştinii. Însoţită de întrebări pentru discuţii în grup, cartea lui Mark vă va ajuta să faceţi faţă acestor chestiuni fierbinţi ale zilelor noastre.

Mark Mittelberg este autorul mai multor bestselleruri şi un strateg de frunte în domeniul evanghelizării şi al acţiunilor axate pe apologetică, menite să vină în întâmpinarea celor ce caută adevărul. Printre cărţile lui se numără The Unexpected Adventure (scrisă împreună cu Lee Strobel) şi Choosing Your Faith. El este, de asemenea, autorul principal al cursului de pregătire intitulat Devenind un creştin contagios. Mark a fost timp de mulţi ani directorul departamentului de evanghelizare al Bisericii Willow Creek. Mark şi soţia lui, Heidi, au doi copii ajunşi la vârsta adolescenţei şi locuiesc lângă Denver, în statul Colorado.

„Cartea aceasta este fantastică! Deşi îi învăţ pe alţii din Scriptură, până şi mie îmi e teamă să mi se pună unele dintre întrebările acestea. Totuşi, Mark a prezentat nişte argumente solide, care ne vor ajuta să răspundem adevăratelor întrebări pe care le pun oamenii.”

Sean McDowell, coautor al cărţii Mai mult decât un simplu tâmplar

Cartea poate fi comandată AICI.

Acest articol a fost publicat în carti, Succeed Publishing, Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Intrebari de care se tem creștinii

 1. mos ion roata zice:

  Am fregventat ani in sir Willow Creek Community Church, pastorita de Bill Hybels si i-am ascultat in predici live pe Lee Strobel & Leslie , Mark Mittelberg, Craig Blomberg, Ravi Zacharias,Rick Warren .Prezentarea doar teoretica a Adevarului ,aici in States este de obicei doar o calatorie de explorare festiva a lui,extrem de sarbatoreasca,duminicala daca vreti ,conceputa ,procreata si incubata pe pergament beletristic ,de acesti proeminenti „crestini” americani !. Ei au fost si sunt departe de lipsuri si suferinta, in cele mai multe cazuri scrierile si predicile lor sunt un exercitiu de rutina pedagogica, in final un plocon indirect si sosit de la sine,de faima si prestigiu publicitar , aducator un fabulos profit de ordin material !. Ei diseca , decanteaza ,filtreaza si epureaza , prepara si rumenesc la nesfarsit „un adevar” excelent prezentat teoretic ,dar sub forma diafana (sa nu zic abstracta ),fara sa cunoasca teascul practic !. Suferinta pentru Adevarul lui Hristos,(persecutiile si martirajul) raman sa definitiveze calea cea mai eficace , cea mai valoroasa si in acelasi timp si cea mai scurta , ce directioneaza, orenteza si duc spre un ADEVAR AUTENTIC , PUR !.Privind prin ochelarii imbuibarii triumfale ,ochelari cumparati over the counter, fara prescriptia umilintei si smereniei , adevarul din inima lor nu are un contur solid, clar, limpede !. Cand dai mana cu ei . le simti spoiala, parfumul de impresie si fosnetul matasos al actoriei . Apoi in relaxarea de pe terenul de golf, in hamacul de pe luxosul Yaht , ori in umbra racoroasa a palmierilor ,CARPE DIEM -momentul- este reconfortant ,egoist de dulce si gratificator chiar si fara acel ADEVAR indepartat de peste doua mii de ani ,al Eternitatii !.Se pare ca odata cu pacatul liberalismului de aici, spre America se apropie vertiginos vremuri de abundenta a Harului ,ce va fi revarsat doar peste acei ce vor fi arestati, batuti, intemnitati ori omorati pentru credinta in CEL CE ESTE ADEVARUL !.Cocosul lui Petru va ragusi cantand din zori si pana-n noapte pentru acei ce au articulat un adevar al inbuibarii si egoismului machiavelic. Multi chiemati, putini alesi !.

  • O nouă mostră a artei românești de a desconsidera orice ne depășește abilitatea noastră de a înțelege (și mai ales de a produce).
   Cartea aceasta este o unealtă excelentă pentru creștinii care vor să se pregătească de a răspunde întrebărilor dificile cu care sunt asaltați în societatea noastră. Că ai fost la Willow Creeck sau ai ascultat predicile unora de acolo, dar nu ți-a folosit la nimic, asta este altă problemă. De ce te-ai mai dus „ani în șir”? Oricum, divagația ta nu are nicio legătură cu cartea, ci cu niscaiva frustrări și prejudecăți naționaliste.

 2. Oameni au pareri, Dumnezeu are raspunsuri !

 3. mos ion roata zice:

  Graba strica treaba ,frate Vasilica !. Virtualul ,uite ,asta face!. Unii pun baza pe carele lor, altii pe abilitatea lui Cicero de-a invarti bine cuvintele,iar altii dau cu presupusul !.Cel credincios si implinitor al Cuvantului este plin de bucuria mantuirii, indiferent de circumstante !. Sunt constient ca raman singurul respunzator in fata Tatalui , in cazul cand (nu) mi-am insusit ”ceva” la Willow, iar daca „convingerile problematice ” ce mi le atribui ,consideri ca nu-mi folosesc la nimic, nici dumneatale nu-ti dau dreptul sa le clasezi si sa le judeci ,fara o documentare in persoana si la fatza locului ! Vad ca-mi palmuesti, imi clasezi si-mi strangulezi dictatorial si nedemocratic dreptul la opinie !. Intorc si celalalt obraz ,daca vrei ! .”Niscaiva frustrari si prejudecati nationaliste” raman mereu „de gasit la perchezitie”,ascunse si dosite in desagii antisemiticilor, „ce uita” la nesfarsit sa se roage pentru Pacea Jerusalemului !. God bless you and yours !

  • Am fost la Willow Creek, l-am ascultat pe Bill Hybels in Romania si in SUA, am studiat in amanuntime cateva dintre materialele lor, am predat un curs pe care cei de acolo îl folosesc, am ascultat zeci de mesaje de la Willow Creek. Eu zic că mi-am făcut documentarea. Sunt și lucruri care nu îmi plac, cu care nu sunt de acord. Dar unde este biserica perfectă?
   Ideea este că această carte pe care am tradus-o și recomandat-o cititorilor este un foarte bun material pentru creștinii care nu sunt suficient de pregătiți să răspundă întrebărilor dificile. Să pornim acum o discuție despre Willow Creek este o divagație inutilă.

 4. mos ion roata zice:

  Daca o discutie despre Willow Creek este o „divigatie inutila” ,sa pornim o discutie pura ,curata si primordial-sincera despre ADEVAR ,cat si despre viziunea si „adevarul” acestei lumi materialist-interesate , trebue sa soliciti o rastagnire *up side down* ,precum Petru ! .Cand vei mai inainata in varsta ,scumpul meu frate, iti vei aduce aminte de aceste randuri „a unei mostre a artei romanesti de a desconsidera tot ce ne depaseste abilitatea noastra de a intelege „!. Cat despre cei micuti ,ce inca se hranesc cu lapte, efortul traducerii ce l-ai facut ,le va fi nutritiv in cresterea lor spre un discernamant crestin !.Dumnezeu sa-ti binecuvinteze efortul si intentia !

 5. sistemul de comanda al http://www.succeed.ro mi se pare geroi. Nu inteleg de ce nu se simplifica.

 6. Crestinii adevarati nu au teamă sa raspunda la intrebarile provocatoare care apar in viata.Teama (frica) apare in momentul cand omul este insuficient informat si este afectat de pacat!Frica de comunicare este implementata foarte subtil de catre puterea satanica>Mereu puterea satanica implementeaza in corpul uman o frica pentru a-l impiedeca pe om sa comunice si pe urma sa se simta vinovat in retinerea pe care ajunge sa o detina.Aceasta a inceput cu primul om din momentul in care a cazut in pacat si in loc sa-si recunoasca pacatul ;ce face?Genesa cap.3 cu9 la 24.Aceasta contraversa inceputa azi este multiplicata si duce la implinirea planului divin care incepe cu relatarea acestor versete.Azi oricate carti si predici o sa studiem ,daca sintem indepartati de invatatura si exemplul DOMNULUI ISUS HRISTOS prea putina folosinta ne aduc.Si chiar in cartea Eclesiastului citim;”12. Incolo, fiule, ia invatatura din aceste lucruri; daca ai voi sa faci o multime de carti, sa stii ca n-ai mai ispravi, si multa invatatura oboseste trupul. 13. Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. 14. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.”
  Sa nu ne autoinselam si doar prin filozofii sa traim fiindca;”Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.”Si asa este ;mai repede sau mai tirziu ,vrem nu vrem pacatul si faradelegea ajunge la cunostinta si judecata si astfel in Imparatia Domnului ;”27. Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului. ”
  Mos Ion Roata in comentariul sau adevereste acest lucru;”Cel credincios si implinitor al Cuvantului este plin de bucuria mantuirii, indiferent de circumstante !. „Si atunci are si putere de a raspunde provocarilor in viata atit verbal cat si prin fapte.
  Fiecare crestin la orice provocare trebuie sa fie echipat cu acest cuget si sa nu uitam de indemnul descris in 1 Timotei cap.4;”15. Pune-ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti. 16. Fii cu luare aminte asupra ta insuti si asupra invataturii pe care o dai altora; staruie in aceste lucruri, caci, daca vei face asa, te vei mantui pe tine insuti si pe cei ce te asculta. ”
  Dar sa nu uitam ce timpuri traim si la ce s-a ajuns chiar si in dorinta reclamei virtuale.Provocarile sint mari fiindca mesajul din Matei capitolul 24 ;”24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi,”are valoare profetica de implinire si cu generatia noastra.Si din cei alesi deja Satana a facut in campul slujirii exemplare negative in fidelitate si incalcare de juramant prin promisiunea si angajamentul cand si au luat pozitia .Iar daca ajung provocati ca Adam in gradina Edenului,nu doresc sa raspunda sincer si nici nu doresc sa se corecteze in viata ,ba mai mult prin reclamele virtuale si pozitii in Biserici putem sa vedem cum se expun uitind ca paginile de accesare le dau faptele firesti de gol.Si astfel ajung mai rau ca Anania ,Safira ,Adam,Iuda si ceilalti infideli!!Asadar ca crestini autentici trebuie sa luam exemplul DOMNULUI ISUS si a ucenicilor care in ciuda provocarii si chiar persecutarii la moarte nu au cedat.Noi azi trebuie sa cedam si sa avem teama intrebarilor care se ridica ,indiferent de scop?Binenteles ca nu fiinca asa se ajunge la integritate si se dovedeste ca am ramas in invatatura si exemplul DOMNULUI ISUS HRISTOS.Deci ;”8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. 9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”Si sa nu uitati;”7. Caci in lume s-au raspandit multi amagitori…..”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s