Rugăciune pentru Balcani – o inițiativă diferită

Duminica viitoare, 2 septembrie 2012, creștini din diverse locuri se unesc în rugăciune pentru regiunea Balcanilor. Inițiativa aceasta este mult mai bine conturată și promovată decât alte chemări la rugăciune pe care le-am văzut în spațiul virtual. Situl pe care este lansată invitația oferă detalii depre această acțiune.

O idee excelentă este și evindețierea interesului pentru această acțiune prin marcarea pe o hartă a localităților unde există grupuri care au răspuns pozitiv acestei chemări și au comunicat participarea lor (înscriindu-se pe blogul menționat).

De multe ori ne scuzăm sau ne flagelăm făcând referire la balcanismul nostru, dar de câte ori ne-am făcut timp să ne rugăm pentru această regiune? Este locul în care s-au derulat multe evenimente de importanță capitală pentru Europa. Este încă o zonă fierbinte, chiar dacă nu așa de fierbinte ca după destrămarea Iugoslaviei. Este încă un bastion al islamului, o frontieră între civilizații și religii străvechi. Este o zonă care a rămas departe de ceea ce numit trezirile spirituale din istoria bisericii. Este o zonă care așteaptă o atingere din partea lui Dumnezeu. Să ne rugăm pentru aceasta!

Vă invit să accesați situl și să vă alăturați celor care duminică vor mijloci pentru Balcani. Nu evitați nici pagina de Facebook menționată pe site.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Rugăciune pentru Balcani – o inițiativă diferită

  1. marialiciu zice:

    Inca un motiv pentru care sa ne rugam pentru Balcani: Turcia trimite oameni si investeste milioane de euro pentru construirea de moschei in tari unde musulmanii sunt minoritari. De exemplu in Muntenegru, dupa cum se poate vedea pe site-ul de mai jos, dar si in Romania si, cu siguranta si in alte locuri.
    http://www.sandzak-x.net/news-readmore-3942.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s