Tentative de înșelăciune făcute în numele păstorilor. Atenție!

Am fost anunțat cu câteva zile în urmă de o escrocherie a unor invidizi care se folosesc de numele meu și al altui păstor baptist, Onisim Mladin. Le mulțumesc celor care au sesizat acest lucru și mi-au comunicat. Sper că și alții care au fost contactați au avut la fel de multă pricepere să nu dea curs invitației lor. Eu nu trimit astfel de mesaje în bisericile din țară sau din străinătate, prin acest gen de intermediari.

Din păcate, cunosc și cazuri de biserici care au dat bani mulți unor indivizi care spuneau că sunt membri în biserici din Dobrogea și că sunt trimiși de noi. Sfătuiesc pe cei vizitați de acești escroci să contacteze Poliția. Credeți-mă, asta este o faptă bună! Îi protejați pe cei mai naivi de înșelătorii aceia.

Iată mesajul pe care l-au primit niște frați de la o biserică română din Franța:

Pacea domnului frate Pastor

Sunt sora Lacramioara,si fac parte din comunitatea Baptista din Arad,Romania.Fratele pastor Vasilica Croitor a luat legatura cu mine pentru a confirma cele spuse de George.Am primit si telefon de la George din franta azi dimineata sa va trimit o mica recomandare.
George a fost si aici in penitenciarul Arad si biosericile din arad merg des la penitenciar pentru a le transmite sfinta scriptura,George si-a schimbat total vita daruindu-se in totalitate in miinile Domnului Isus.Dupa eliberarea lui din penitenciar dupa 20 de ani de inchisoare a fost cazat la mine acasa timp de 30 de zile dupa care a fost cazat la o alta familie,caci el ne avind casa frati nostri au inteles situatia lui si l-au sprijinit .Eu personal daca aveam posibilitatea il ajutam cu bani sa plece spre BELFAST,el fiind de meserie bucatar,si vorbeste foarte bine engleza.
Frate, noi frati de aici din romania va ruigam sa-l ajutati pe George in aceste momente grele.Cu multa dragoste si pace din partea domnului nostru ISUS.

Dumnezeu sa va binecuvinteze

sora  Lacramioara

Pentru autenticitate, hoții au pus și adresa de email a pastorului Onisim Mladin, pagina de internet a bisericii sale si numele său, pe care, desigur, le-am omis aici, ca să nu se trezească și cu alte emailuri…
Mesajul continua și în limba engleză, o engleză demnă de Catavencii. Pare o engleză învățată la pușcărie, fără un text scris.

Hello Pastor

My name is Vasilica  Croitor Pastor principal in Betel Church,Romania.Pleas contact my urgently,bicouse ay have person in you sity is name George.Dear brother, ay like to explen to you story of George. Ay now the man,is nice person.Brother Urcun ,George come from prezon after 20 years in Romania.George lost heer family and house,is not izy after 20 years ,bot George change live in prezon for Jesus,hi now Jesus from as,bicouse heer in Romania christian pepole vizit permanent in sonday prizoniers.After 20 years for George is imposibil to work heer,and ay give mony to go in you contry for new live,bot in france is dificult for George bicouse hi dont spik france.Brother is not obligation from you or from you comunity for 2,3 deas for job,bicouse ay dont have now posibility to help George.Ay send 3 mesaj for diferent church in you sity, bot no body help George in dificult situation.George spik very good englise.Pleas brother help George,hi need from as secund sans.Ay contact sister from Baptist church in Arad,and pastor Onisim Mladin,to send to you recomandation.

GOD BLESS YOU

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Tentative de înșelăciune făcute în numele păstorilor. Atenție!

 1. Un om simplu zice:

  Sfătuiesc pe cei vizitați de acești escroci să contacteze Poliția – Vasilica Croitoru
  Cum! Când vreunul din voi are vreo neînţelegere cu altul, îndrăzneşte el să se judece cu el la cei nelegiuiţi şi nu la sfinţi? – Apostolul Pavel – 1Corinteni 6/1

  Judecati voi singuri…. Comentariul meu e de prisos

  • Vă considerați frate cu acei escroci? Vă pot oferi numărul lor de telefon, să îi sunați și să le faceți o donație!

   • Un om simplu zice:

    Ci v-am scris să n-aveţi nici un fel de legături cu vreunul care, măcarcă îşi zice „frate” totuşi este curvar sau lacom de bani sau închinător la idoli sau defăimător sau beţiv sau răpareţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi.
    1 Corinteni 5/11
    Nu ma consideer frate, dar macar ca el se numeste frate… eu nu trebuie sa apelez la judecatorii astia lumesti… ci ii dau pe mana Domnului si nu a justitiei… asa au facut si acei securisti turnatori din Rascumpararea Memoriei, dar nu si acei care cu adevarat au fost si sunt frati… Ei, fratii adevarati, au lasat ca Dumnezeu sa judece toate lucrurile si eventual au procedat ca Pavel care a trimis si el semnale de alarma bisericii: fereste-te de Alexandru caldararu caci mi-a facut mult rau… si asa mai departe dar nu a dat pe nici un om pe mana securitati, politiei, cezarului sau asa mai departe….

 2. Ioan Joldes zice:

  Le merge mintea! Mai greu e cu engleza! Oricum, daca politia nu-i prinde si persevereaza au sanse sa invete iar daca-i prinde vor avea si timpul necesar.
  Vezi frate Vasilica, daca ai ajuns atat de cunoscut.

 3. Pingback: Trei penticostali în Top 60 WordPress (9.09.2012) « Platforma Radar

 4. Pingback: Patru penticostali în Top 35 WordPress (9.09.2012), ora 12:00 « Platforma Radar

 5. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (09.09.2012) « Romania Evanghelica

 6. Corneliu zice:

  Vrem subtitrarea la textul in engleza.

 7. eutih zice:

  Această știre, și altele asemenea ei, îmi aduc aminte de datoria pe care o avem: ”de a cerceta duhuriile”.

  În acest sens cred că e necesar a puncta un adevăr: fiind răscupărați suntem și binecuvântați, aceste binecuvântări nu se opresc numai la ”averi” ci și la … cerebel. De fapt, eu cred că cea mai mare binecuvântare e ceea descrisă de sfântul apostol Pavel romaniilor, când accentuează ”schimarea totală a modului de a gândi” – (Romani 12:2).

  În concluzie cred că dacă cineva dăruiește bunuri (sau finanțe) fără a cerceta ar trebui să se gândească serios dacă va primi răsplata pentru ceea ce face. De ce? Pentru simplul fapt că Dumnezeu Însuși nu încurajează cerșitoriile și excrocheriile iar dacă cienva ia parte la aceste activități, inconștient fiind să nu se mire că Dumnezeu îi reduce ”porția de bineucântare”.

  PS – a nu lua măsuri în astfel de situații înseamnă a lua parte la acest blestem!

 8. Porunca lui Pavel de a nu apela la judecata celer necredinciosi,se refera doar la neintelegerile aparute intre membrii biserici,Acesti ex croci ,nefacand parte din Biserica, nu li se aplica aceasta randuiala,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s