Dacă atât de ignoranți sunt tinerii universitari…

Un filmuleț care arată nivelul de înțelegere a situației din Orientul Mijlociu. Mi-a plăcut în mod deosebit partea cu „Câte state evreiești există?”

Cei care doriți, puteți activa opțiunea subtitrării în limba engleză (butonul CC dacă veți vizualiza filmulețul pe platforma Youtube).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Dacă atât de ignoranți sunt tinerii universitari…

 1. mike zice:

  Nu e de mirare – De cind U.S.A. a dat afara pe Dumnezeu, din scoli, locuri publice si de ce nu chiar si din viata unora care se cred -credinciosi. Spunea odata Ann Graham raspunzind reporterului- la intrebarea de ce se intimpla atitea (crime in scoli) si de ce Dumnezeu nu intervine –raspuns– Care Dumnezeu? pentruca pe cel adevarat la-ti scos afara din scoli. Se pare ca nici Romania nu se lasa mai prejos –se indoapa mai nou, cu teologii a la -becali.

 2. Vaisamar zice:

  Israelul e singura democrație din Orientul Mijlociu în care căsătoria și divorțul sunt apanajul tribunalelor religioase. Mai e și singura democrație din OM care nu este dispusă să acorde cetățenie persoanelor de altă etnie decât cea evreiască, din teritoriile ocupate. E singura democrație în care partidele religioase fundamentaliste fac jocurile politice și reușesc să-și impună cu succes vederile lor radicale. E democrația în care poți să fii luat la bătaie dacă treci prin cartierul Meah Șearim purtând blugi sau dacă vorbești despre creștinism. E, incontestabil, o democrație. Dar o democrație foarte originală, tributară situației conflictuale care durează de zeci de ani în zonă.

  • Liviu M zice:

   Domnu’ Vaisamar,
   Sunt multe democratii in OM ? puteti face cate o scurta descriere si a celorlalte?
   Si daca nu sunt prea indraznet, in care din ele ati alege sa locuiti?
   Toata lumea stie ca in RO democratia este cel putin „originala”, daca nu chiar in pericol mai nou. Si … nu numai in RO.

   • Vaisamar zice:

    Depinde cât de larg definim OM. Turcia este și ea o democrație din OM, dacă adoptăm definiția mai largă a OM.
    Cred că n-am dat cumva de înțeles că aș considera că țările din OM sunt niște paradisuri. În comparație cu ele, da, Israelul este o democrație. Dar să nu cădem pe spate, în leșin admirativ, când auzim termenul „democrație”. Israelul e o democrație care nu se sfiește să folosească asasinatul, atunci când e necesară lichidarea unor adversari incomozi. Și tot în această democrație se mai dau foc din când în când la Noi Testamente.

    Mă tem că și dacă aș alege să locuiesc în Israel, nu prea aș fi primit, fiindcă statul se construiește pe baze etnice. În orice caz, chiar dacă aș fi primit să locuiesc acolo, mă tem că nu mi-aș dori să trăiesc într-o democrație în care ultraortodocșii scuipă fetițe de 8 ani și le numesc „curve” doar fiindcă lor li se pare că nu se îmbracă suficient de evlavios. S-a întâmplat la Beit Shemesh. http://www.huffingtonpost.com/2011/12/27/naama-margolese_n_1170655.html

    Oh, fără discuție, în România democrația e foarte „originală”. Aproape la fel de originală ca cea din Israel. Dar faptul că e o democrație nu o face, ca prin farmec, necriticabilă. În fond, nu are rost să ne simțim bine pentru că nu suntem o democrație sud-americană.

    Evident, există o ierarhie a relelor. Radicalismul/terorismul islamic e, negreșit, cap de listă. Dar o listă care are cap are și mijloc și coadă. Undeva, pe aceeași listă, dar mai jos, sunt și radicalismele ultraortodocșilor care ard NT, scuipă fetițe de 8 ani și dau foc moscheilor. Și mai e și politica naționalistă dură a statului Israel, care continuă să „ronțăie” teritoriile ocupate, pretinzând în același timp că „celălalt nu vrea pace”.

 3. pete zice:

  Nu degeaba polticiienii se bazeaza pe astfel de ignoranti,needuacati tot ce- i intereseaza la college este alcool tigari droguri si destrabalare multa

 4. Pingback: 6 postări în Top 25 WP (03.12.2012) « Romania Evanghelica

 5. pete zice:

  Contac eu cred ca ar trebui sa-ti revizuesti atitudinea asta cu privire la poporul Israel pentruca nu este biblica as vrea sa fiu gresit dar tare ma tem ca tu esti antisemit si unuia de calibrul tau cu atitea studii teologice nu-i sta bine .Noi trebuie sa-i iubim pentru ca Domnul ii iubeste si mintuirea vine de la ei

  • Vaisamar zice:

   Trebuie să-i iubim, cum i-a iubit și Domnul, și trebuie să-i evaluăm critic, desigur, cum au făcut-o și profeții, care, în logica dvs., au fost cei mai antisemiți dintre semiți.

   Eu mă tem că dvs. nu știți de fapt ce înseamnă „antisemit” și aplicați calomnios această etichetă tuturor celor care nu sunt adepții ideilor dvs. Faceți mai întâi demonstrația „antisemitismului” meu și apoi mai discutăm.

 6. Vaisamar zice:

  Dle „Pete”, fiindcă tot suntem la capitolul „atitudine biblică”, vă atrag discret atenția că nici democrația nu este „biblică”. Biblică în sens strict este numai teocrația. În acest sens, statele din OM sunt mai „biblice” decât Israelul democrat. Democrația este un regim politic inventat de greci și reinventat apoi (la mare distanță în timp) de statele moderne europene. De unde s-a răspândit ici și colo (în forme care mai de care mai „originale”) în alte părți ale lumii. Nu vă tentează din când în când ideea de a vă lepăda de democrație, pe motiv că nu e „biblică”? De ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s