Alianța Familiilor din România SUGEREAZA CANDIDATI

Guest post, Preluare dipă comunicatul AFR

In ultimii patru ani am lucrat din greu sa identificam parlamentari pro-valori sau antivalori. Culoare politica ne-a fost si ne ramine in intregime irelevanta. Nu suntem o organizatie sau miscare politica. Dar o alegere trebuie facuta. Fie ca vom avea la cirma tarii oameni depravati fie oameni tematori de Dumnezeu. Nu toti candidatii sunt la fel ori au atitudini similare privind valorile. Am identificat mai sus criteriile care ne-au ghidat in recomandarile care le facem mai jos. Recomandarile de mai jos sunt doar partiale, urmind ca fiecare cititor sa intre in linkul acesta sa vada pe cine recomandam in oraul ori judetul lui. www.alianta-familiilor.ro/alegeri.html

Listele Albe: Arad: Claudia Boghicevici; Mihail Neamtu; Bihor: Lucia Varga; Florica Chereches; Caras-Severin: Cornelia Dunareanu; Cluj: Adrian Papahagi; Mircea Giurgiu; Elena Ramona Uioreanu; Gheorghe Funar; Galati: Carmen Axenie; Hunedoara: Iosif Blaga;  Iasi: Petru Movila; Liliana Romanic; Teodor Baconshi; Maramures: Titus Pasca; Vlad Onet; Sibiu: Raluca Turcan; Suceava: Sanda-Maria Ardeleanu; Onofrei Orest; Timis: Ben-Oni Ardelean; Gheorghe David; Marius Dugulescu; Ovidiu Ciuhandru; Petru Andea; Mihai Bojin; Vaslui: Doina Silistru; Bucuresti: Sulfina Barbu; Titus Corlatean; Marilena Lacatus; Diaspora: Mircea Lubanovici; Eugen Roventa. 

Listele Negre: Toti candidatii Partidului Ecologist (Remus Cernea – Constanta; Ovidiu Iane –Suceava; George Sangeorzan – Diaspora America de Nord; Dorel Sangeorzan – Diaspora America de Nord si Australia); Peter Eckstein Kovacs (UDM Diaspora America de Nord); Ionela Tanase (PSD Diaspora America de Nord); Alexandru Mazare (USL Constanta); Alin Trasculescu (PDL Vrancea); Titi Holban (PNL Buzau); Cristian Rizea (PSD Braila); Theodor Paleologu (PDL Bucuresti); Alin Popoviciu (PDL-Timisoara); Mihaela Ioana Sandru (PDL Ilfov); Gheorghe Piperea (Independent Bucuresti); Ionel Paler (PNL Bacau). 

Multumiri: Multumim tuturor care ne-au dat informatii, chestionare, ori comentarii privind candidatii, fie buni fie rai. Ne cerem scuze daca nu am putut raspunde tutoror intrebarilor dtre privind candidatii, dar am incercat. Am incercat sa includem in listele noastre si preferintele dtre. Recent, unii ne-ati scris ca nu aflati recomandari pentru judetele ori sectoarele din Bucuresti in care locuiti. Motivul este ca nu am avut informatiile necesare despre candidatii de acolo pentru a face recomandari obiective.

Romania are nevoie de parlamentari crestini, iar obligatia crestinului este sa le sprijineasca candidatura. Sunt anumite criterii dupa care fiecare crestin trebuie sa se ghideze cind merge la vot. Aceste criterii nu se negociaza si multi dintre dtra care ne scrieti sunteti in asentimentul nostru. In primul rind, un crestin trebuie sa voteze pentru parlamentari care sunt pro-vita. Care respecta viata din momentul conceptiei pina la moartea naturala. Care pledeaza si promoveaza dreptul la viata al copiilor nenascuti. In al doilea rind, un crestin nu voteaza doar pentru ca un anumit candidat e in topul sondajelor de opinie. El voteaza principiile si pozitiile morale ale candidatilor nu promisiunile lor. Promisiunile insala si de peste 20 de ani tot suntem dezamagiti la fiecare alegere. In al treilea rind, caracterul candidatului conteaza. Sunt unii candidati care, ne spuneti, au facut treaba buna in orasele lor si merita sa fie realesi. Dar ei sunt un dezastru moral, neonesti, aroganti, plini de ei insisi, lipsiti de teama de Dumnezeu. Nu sunt potriviti pentru functii publice. In al patrulea rind, crestinul voteaza principial, nu material. Interesele morale ale societatii trebuie puse inaintea intereselor banesti. Ce ar folosi Romaniei daca ar cistiga toata lumea dar si-ar pierde sufletul? Crestinii americani au invatat pe pielea lor luna trecuta consecintele voturilor neprincipiale. Multi crestini nu s-au prezentat la vot, iar multi au votat dupa criterii materiale nu morale. Au pierdut oportunitatea de a schimba directia morala a tarii si in patru state au pierdut batalia casatoriei. Exemplul lor negativ trebuie sa ne inspire la actiuni proactive principiale in alegerile din 9 decembrie. 

Democratia romana are nevoie de voturile dumneavoastră! In ultimul, dar la fel de important rind, democratia romana are nevoie de votul fiecarui crestin si al fiecarui cetatean al tarii. Luna trecuta Fundatia Multimedia pentru Democratie Locala a emis un raport privind implicarea cetatenilor tarii in procesul democratic. http://fundatiamultimedia.wordpress.com/ Cetatenii Romaniei devin tot mai apatetici fata de procesul democratic iar asta nu e un lucru bun. O democratie sanatoasa implica participarea la procesul democratic, in primul rind prin prezentarea la vot, dar si prin dialog constructiv intre candidati si alegatori. Fundatia Multimedia anticipeaza ca participarea la votul din 9 decembrie va fi de doar 50% din totalul populatiei din listele electorale, mai mult ca acum 4 ani dar sub media perioadei de dupa decembrie 1989. Haideti deci sa mergem la vot si sa transformam 9 decembrie intr-un maraton pro-valoric al democratiei romane!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Alianța Familiilor din România SUGEREAZA CANDIDATI

  1. HDaniel zice:

    Marius Dugulescu pe lista alba!???, ca sa ramana la putere si-ar schimba si credinta nu numai partidul!

  2. Da , de toata jena unii candidati de pe lista alba, de ex.:Ben-Oni Ardelean,Elena Ramona Uioreanu; Gheorghe Funar;Titus Corlatean;
    Iar unii de neagra ar trebui sa fie pe lista alba:Peter Eckstein Kovacs,Theodor Paleologu

    • Cred că se impun câteva explicații. AFR are un singur criteriu de evaluare: valorile familiei. Aceasta este specialitatea lor, ei nu sunt Coaliția pentru un Parlament curat. Din acest punct de vedere listele sunt corecte. Este adevărat, sunt și alte capitole: traseism, afaceri cu statul, conflict de interese, acte de corupție, obținerea unor grade academice în mod fraudulor, nepotism etc. Dar acestea nu fac obiectul cercetării celor de la AFR.

  3. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (08.12.2012) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s