Declarația deputatului Mircea Lubanovici despre statutul parlamentarilor

Iată o declarație mai incisivă prezentată de Deputatul Mircea Lubanovici.

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal

“Modelul de succes al USL: infractorul ajuns în vârful piramidei”

DECLARAŢIE POLITICĂ

Onorat Prezidiu,
Stimate domnule Preşedinte,
Doamnelor şi domnilor Deputaţi,

Încep prin a vă întreba dacă v-ar plăcea să vă creşteţi copiii într-o ţară în care poţi ajunge în vârf doar renunţând la adevaratele valori, la onestitate şi bun simţ? Pentru că acestea sunt valorile pe care le promovaţi atunci când acceptaţi ca parlamentarii care au săvârşit fapte de corupţie sa aibă un statut privilegiat.

Sfidaţi Europa doar pentru a vă proteja colegii cu probleme penale, sau care se confruntă cu incompatibilităţi, fără a ţine cont că aceste decizii nu au urmări doar în Parlament, ci şi asupra imaginii României în afara graniţelor. Un stat în care nu se face destul pentru a combate corupţia la cel mai înalt nivel, mai ales pe fondul unei relaţii care a avut de suferit din cauza abuzurilor Guvernului Ponta, reprezintă ţinta perfectă pentru atacurile ţărilor care s-au opus de la început intrării noastre în UE şi mai recent, intrării ţării noastre în spaţiul Schengen.

De aceea, voi sintetiza sentimentul de furie generat de nenumăratele dumneavoastră propuneri, spunându-vă că nici eu, nici românii pe care îi reprezint şi nici colegii mei nu vom accepta ca parlamentarii să fie trataţi diferit faţă de restul cetăţenilor din această ţară. Aşa cum nu vom accepta nici modificarea discriminatorie făcută de USL, care dă un termen special de 45 de zile unui parlamentar incompatibil să conteste verdictul în justiţie, în loc de 15 zile, ca în cazul oricărui cetăţean român. Ceea ce faceţi, stimaţi membri ai puterii, se numeşte abuz şi complicitate la fapte de corupţie. Ne-am săturat de filmele cu acelaşi scenariu pe care vreţi să le promovaţi prin acest statut. Tocmai pentru că România merită o altă soartă şi pentru că noi, ca parlamentari, trebuie să fim un model pentru populaţia pe care o reprezentăm, am luat atitudine şi am contestat la Curtea Constituţională statutul parlamentarilor. Judecata noastră, stimaţi colegi, este bazată pe corectitudine şi ne vom opune modelului USL de promovare a oamenilor certaţi cu legea sau mai grav, chiar condamnaţi penal în unele cazuri şi apoi protejaţi de imunitate parlamentară.

Va mulţumesc!
Deputat
Mircea Lubanovici

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Declarația deputatului Mircea Lubanovici despre statutul parlamentarilor

  1. Domnule Vasilică, mă bucur să citesc această luare de poziţie în parlamentul României şi-mi place să cred că deputatul Mircea Lubanovici a fost sincer în afirmaţiile domniei sale. Că suntem sătui de ipocrizie până peste cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s