Comunicatul pastorului Cristi Barbosu

Sunt în călătorie, dar am citit zilele acestea scrisoarea publicată de Cristian Barbosu. Chiar dacă alții au publicat deja scrisoarea sa, o public și eu din spirit de solidaritate. Domnul să îl întărească pe fratele Cristi!

Mi s-a întors stomacul pe dos când am citit sentința dată cu candoare și superioritate de către detractorii săi: „nu este născut din nou”. Este trist că mulți oameni care nu au făcut nimic în viață, eventual au reușit să mai dărâme câte ceva, au aerul de mari justițiari, de apărători ai adevărului și ai doctrinei pe care numai ei au privilegiul de a o înțelege corect. Îmi este greu să înțeleg cum poate un om cu scaun la cap să aibă pretenția că e mai grozav decât Duhul Sfânt, judecând lucrurile ascunse ale inimii, motivațiile, aspirațiile și intențiile altora. Doamne ai milă!

Iată mai jos comunicatul pastorului Cristi Bărbosu:

Avand in vedere ca in ultima perioada, am luat cateva hotarari importante care-mi influenteaza viata si lucrarea, si tinand cont de recomandarile unora de a-mi face publica pozitia mea fata de cele intamplate, am hotarat sa scriu acest comunicat.

Am facut-o deasemenea si din dorinta de a clarifica anumite aspecte si de a linisti anumite framantari pe care unii dintre dvoastra mi le-ati marturisit in urma citirii sau auzirii unor afirmatii sau acuzatii la adresa mea. In spiritul Apostolului Pavel, vreau sa apar chemarea si lucrarea pe care Dumnezeu mi-a incredintat-o, care la acest moment este discreditata.

 

ANUNTUL & MOTIVATIA

Acum cateva zile mi-am dat demisia din functia de pastor al bisericii Metanoia Arad si m-am retras ca membru al bisericii. Totodata, m-am retras si din Uniunea Baptista din Romania. Am facut-o pentru a nu angaja biserica locala intr-un conflict care i-ar fi produs multe rani; am facut-o in baza convingerii mele biblice ca in biserica lui Hristos, avem o alta misiune cu mult mai nobila decat aceia de a lupta cu fratii nostri cand e vorba de diferente in convingeri si pareri, si mai ales sa apelam la metode neprincipiale sau nebiblice pentru a ne atinge scopul. Eu cred ca avem un singur Adversar si acela este Satan, nu fratii nostri, iar metodele folosite in conflictele dintre noi trebuie sa fie cele scripturale. Cand am vazut si am simtit ca se trece de aceasta limita, am ales sa ma retrag si impreuna cu mine s-a retras si fratele pastor Raul Todinca si intreg comitetul cu exceptia unei singure persoane.

CAUZELE

Cauza principala a retragerii mele din biserica a fost determinata de subiectul si motivul conducerii bisericii. Subiectul – fiindca pe aceasta tema am avut multe multe dezbateri cu fratii din vechea conducere a bisericii, discutii care s-au rezumat la diferente de convingeri: eu si o parte a comitetului considerand ca argumentele biblice cele mai solide sustin conducerea prin presbiteri, pe cand un alt grup din conducerea bisericii sustineau congregationalismul ca model de conducere. Evident o incompatibilitate si totodata o alegere pe care biserica trebuia sa o faca. Motivul – dorinta unora din conducerea bisericii de a-si implementa propria viziune, din pacate prin anumite metode discutabile dpdv biblic si moral.

ISTORIA

Aceste diferente am dorit sa le solutionam in mod legal si principial in cadrul bisericii. Am croit astfel un model de conducere prin presbiteri care era compatibil cu Statutul UBR, o noua directie, cu o noua echipa. Le-am supus toate votului bisericii, in 3 Adunari Generale consecutive, in care fratii au avut libertatea de a-si exprima convingerile si contra-argumentele, si de fiecare data biserica a sustinut viziunea si a votat pozitiv. In schimb grupul de lideri care nu au fost de acord cu aceasta directie si-a dat demisia si a inceput sa actioneze in opozitie influentand timp de cateva luni de zile grupurile lor mici producand dezbinare. Au ajuns sa mearga din casa in casa si sa convoace o alta AG in care au revocat hotararile celorlalte 3 AG schimband modelul si conducerea bisericii. Din pacate acest ultim demers l-au facut printr-o campanie masiva de discreditare morala si spirituala a persoanei si lucrarii mele folosind minciuni, distorsionari si manipulari de adevar, fara a ma fi contactat sau confruntat personal (Mat 18), ci acuzandu-ma public in AG din 9 februarie 2013. Aceste proceduri au determinat retragerea mea si a comitetului.

LEGATURA CU HARVEST

Acuzele lor au atins si parteneriatul bisericii noastre cu Harvest Bible Chapel pe care l-au revocat in urma unor discredintari masive la adresa pastorului James MacDonald preluate de pe pagini web calomniatoare la adresa lui. Aici ma simt obligat sa specific cateva lucruri. Precizez ca unele dintre ele au fost create si sustinute specific pentru a-l discredita pe fr. James si a distruge lucrarea bisericii Harvest, un concept care nu este nou avand in vedere aceleasi tactici si experiente prin care si Bill Hybels, Rick Warren, Billy Graham si chiar John MacArthur au trecut cu cativa ani in urma. Un asemenea grup format din fosti presbiteri si membri care fie au fost indepartati din biserica Harvest, fie au avut probleme cu acea biserica, s-au coalizat si au inceput sa sustina demersurile acestui website improscand cu minciuni, exagerari si distorsionari de adevar lucrarea fr James si persoana lui. Mentionez ca pentru fiecare acuzatie scrisa pe acel website sau adusa de catre membrii bisericii noastre, am cercetat si intrebat in mod personal, direct si specific pe presbiterii de la Harvest si chiar si pe fr James, confruntandu-i cu aceste lucruri potrivit lui Mat 18. In urma dovezilor culese de mine, am ajuns la concluzia ca este un complot foarte bine regizat in a distorsiona adevarul si a distruge aceasta lucrare.

Doresc sa precizez insa, ca Harvest, la fel ca orice alta instituie umana nu este perfecta. Desi sunt parte din Harvest Bible Fellowship, am diferente fata de ei si nu sunt de acord cu anumite alegeri pe care fr James le-a facut. Cu toate acestea, am incredere in ei si in chemarea lui Dumnezeu clar evidentiata prin lucrarea lor. Nu am facut-o pentru banii lor fiindca nu sunt angajatul lor si nici nu sunt subordonat lor, ci am acelasi statut ca oricare alt plantator de biserici din Harvest Bible Fellowship. Sunt salariatul bisericii din Romania si daca am primit fonduri din partea bisericii Harvest acestea au fost limitate si special destinate lucrarii, evidentiate intr-un sistem clar de dare de socoteala. Dintotdeauna am avut o colaborare sanatoasa cu ei, si am apreciat pretul pe care il platesc pentru a chema bisericile evanghelice americane la o orientare verticala, inspre Dumnezeu, si nu inspre metodele si spiritul acestei lumi. De aceea am ales sa-i apar, asa cum as fi ales sa apar pe orice pastor din Romania daca as fi stiut ca este acuzat pe nedrept. Precizez deasemenea ca acuzatorii lor, fie din America, fie din Romania, nu i-au contactat, nu i-au confruntat potrivit lui Mat 18, desi cei de la Harvest au incercat sa faca pasi inspre unii dintre ei, fiind insa respinsi – ceea ce imi spune multe. Multele acuzatiile aduse in cadrul bisericii noastre au fost culese de pe paginile web ale impotrivitorilor lor ceea ce nu este corect – e ca si cum ai vrea sa obtii informatii despre poporul evreu intrebandu-l pe Haman.

Ma bucur insa ca institutii importante precum Moody Bible Institute au cercetat situatia si au inteles complotul pus la cale si au ales sa sustina in continuare lucrarea fr pastor James si a bisericii Harvest. Saptamanile trecute fr James a predicat de la acelasi amvon la una dintre cele mai prestigioase conferinte din SUA (Founders Week), alaturi de predicatori cu o reputatie deosebita precum Lutzer, MacArthur, David Plat, Tony Evans, care nu ar fi acceptat sa fie pusi in aceasta postura daca ar fi avut banuieli cu privire la fr James. Mentionez deasemenea ca nici una din cele cateva sute de statii de radio nu l-au suspendat pe fr James si nici un membru din stafful bisericii Harvest (aproape 400) si nici o biserica din cele aproape 100, nu s-au retras din octombrie incoace, in urma acestor atacuri abundente. Oare de ce? Fiindca cei care verifica sursele, stiiu clar cine sunt cei care ataca si care sunt motivele lor.

Acelasi scenariu, la o scara mai mica mi s-a intamplat si mie. De aceea am hotarat sa ma retrag. Nu am facut-o din lasitate sau culpabilitate, ci pur simplu nu am vrut sa ma angajez in acest stil de lupta pe care il dezaprob, si i-am lasat pe fratii mei sa isi implementeze propria viziune, nedorind sa fiu un obstacol in calea lor.

VERIFICAREA ADEVARULUI

Daca am un indemn serios pentru cei care veti citi acest comunicat, este acesta: verificati informatiile calomniatoare care se scriu despre pastori sau biserici, chiar daca cei care la propaga sustin ca au surse credibile. De aceea, cei care aveti neclaritati, intrebari sau framantari, ma puteti contacta personal si in spiritul lui Mat 18 voi incerca sa va raspund. Nu uitati ca in Prov 18:17 Scriptura ne arata cum sa abordam acest gen de situatii, ascultand ambele parti si abia mai apoi tragand concluziile. Va multumesc celor care deja ati facut-o si n-ati ezitat sa ma contactati personal. Neverificarea informatiilor poate pune pe cineva in postura de a promova sau accepta minciunile sau distorsionarile transmise si de a se face, astfel, partas pacatelor altora.

Pe de alta parte, asa cum hermeneutica biblica ne invata, autorul textului si intentia lui sunt cruciale in interpretarea unui mesaj. Va rog sa nu neglijati sursele originale ale informatiilor transmise, fiindca veti vedea ca aveti de-a face cu oameni care si-au facut ca tinta in viata, defaimarea lucratorilor si a bisericilor. Autorul blogului „ioan8.wordpress.com” este unul dintre ei. Pe acest blog m-a atacat inca de anul trecut, datorita atitudinii mele impotriva legalismului si datorita implicarii si colaborarii mele cu unele lucrari pe care dansul le respinge precum BIG Impact sau GLS, si a opiniei fata de unii lucratori precum Bill Hybels, Rick Warren sau Billy Graham – pe care ii considera de-a dreptul eretici. Acum, in situatia de fata, o face din nou, primind munitie proaspata de la unii dintre membrii impotrivitori din Metanoia care au inceput sa ma acuze folosind aceleasi tactici ca si el. Nu ma mir de abordarea asta, fiindca in primavara anului trecut, cand am fost atacat pe acest blog, desi am incercat, in spiritul lui Mat 18, sa-i indemn la dialog si la clarificarea tuturor aspectelor in discutie, autorul mi-a transmis ca nu considera ca pasajul acesta (Matei 18) mi se potriveste, fiindca el este adresat credinciosilor, pe cand eu sunt atat de cazut incat nu ma mai considera „frate” (adica credincios). No comment.

IN LOC DE EPILOG

Dragi mei, fiecare dintre dumneavoastra aveti dreptul sa alegeti ce credeti in aceasta situatie. Eu nu o sa ma lupt sa va conving ca am dreptate, sau sa intru in luptele celor care-mi sunt adversari acum. Principiile biblice nu-mi permit, fiindca stiu ca adevarul si timpul merg mana in mana si Dumnezeu va scoate la iveala la timpul Lui, adevarul. Il las pe El sa ma apere. Eu am constiinta impacata si nu am nici o indoiala legata de chemarea mea sau atitudinea mea inaintea Lui. Platesc un pret, indur multe, sunt ranit din greu si eu si familia mea, am pierdut o lucrare in care am investit atatia ani prin atatea lupte, dar am credinta ca Domnul va continua ceea ce a inceput, de aceea merg inainte. La momentul potrivit veti auzi in ce fel ma va calauzi Domnul si ce am sa fac.

Ceea ce este sigur pentru acum, este ca voi continua lucrarea in Romania – desi sincer, am fost ispitit sa plec si sa las totul dupa atatia ani de impotriviri – dar simt ca Domnul are inca planuri cu mine si lucrarea Lui de dragul generatiei contemporane din tara noastra. Cred ca legalismul trebuie indepartat din bisericile si din sufletele noastre si ma bucur sa vad ca tot mai multi pastori inteleg lucrul acesta. Eu sunt convins ca Biblia sustine unitatea in diversitate si nu uniformitatea prin conformism. Cred deasemenea ca anumite garduri dintre baptisti si penticostali trebuie sa se darame, fiindca Duhul Sfant nu sta in extreme sau in colivie. Darurile si manifestarile Duhului Sfant exista, lupta spirituala e reala si n-o putem ignora. Consider ca modelul congregationalist este deficitar atat dpdv biblic cat si pragmatic, desi in unele bisericii episcopalianismul domina sub eticheta congregationalismului – dar cred ca reminescentele autoritarianismului din epoca trecuta cat si reactiile la traumele produse atunci, trebuie vindecate si conducerea bisericii re-evaluata prin prisma biblica. Sabloanele croite in traditionalism, care emancipeaza forma in detrimentul functiei trebuie schimbate. Mandatul nostru este de a iesi in lume si a o castiga pentru Hristos, nu de a ne inchide in enclavele noastre evanghelice, ingustand noi Calea si dand mai multa importanta Mishnelor noastre denominationale si nu textului biblic. Pretul pe care il platesc astazi, se datoreaza si acestor lucruri in care cred din toata inima. Dumnezeu sa dea intelepciune liderilor nostri evanghelici in aceasta perioada de criza si curaj pastorilor si lucratorilor care incearca sa gaseasca solutii biblice si relevante platind un pret pentru aceasta.

Cat despre mine, voi merge inainte incercand sa nu fiu o pricina de poticnire nimanui si de aceea am hotarat sa ma retrag si din Uniunea Baptista. Ii iubesc pe fratii mei, am avut o colaborare frumoasa cu multi dintre ei, imi pare rau ca a trebuit sa ajung sa iau aceasta hotarare, dar trebuie sa fiu sincer si sa va marturisesc ca am avut si multe presiuni din partea unora. De aceea, in dorinta mea de a-mi continua cu integritate lucrarea concentrandu-mi energia inspre a cladi si nu a ma apara mereu sau negocia compromisuri la nivel de convingeri si principii, am ales acest cadru neutru, iesit de sub vreo umbrela denominationala. De ani de zile anumiti pastori cu influenta atat in conducerea Uniunii cat si a Comunitatii de Arad au incercat sa-mi discrediteze lucrarea sau sa o boicoteze. Chemarea mea nu este sa ma lupt cu ei ci cu dusmanii Evangheliei. Am apreciat insa colaborarea deosebita pe care am avut-o cu multi pastori baptisti si penticostali si tin sa le multumesc sperand ca vom continua sa luptam impreuna pentru largirea Imparatiei Sale. Recunosc ca sunt imperfect, ca am facut greseli si ca mi-am asumat riscuri in dorinta sincera de a ajuta, partial, cat de putin, lucrarea din Romania, dar chiar daca astazi sunt ranit, nu voi ceda fiindca nu am nici o indoiala vis-a-vis de chemarea Lui pentru viata mea si de ceea ce ar mai putea face el cu mine, asa zdrobit cum sunt, si de acum inainte. De aceea raman deschis colaborarii cu orice pastor, lucrator sau biserica care inca mai au incredere in ce fac. Deasemenea respect cugetul celor care la acest moment nu mai au libertatea de a colabora cu mine din pricina celor intamplate.

Dumnezeu este judecatorul meu si El la vremea Lui va judeca. Eu ii binecuvantez pe fratii mei care au ramas in Metanoia si le doresc propasire in lucrare, la fel cum ii binecuvantez pe fratii din Uniunea Baptista multumindu-i Lui pentru ani frumosi de colaborare, iar pe cei care imi vor raul, fie intentionat sau involuntar, ii las pe mana Domnului, rugandu-l sa se indure de ei, sa le lumineze mintea si sa le calauzeasca inima spre lucruri care sunt de zidit nu de daramant, facandu-i pescari si nu vanatori de oameni.

Daca prin viata sau lucrarea mea am produs probleme sau am ranit pe cineva, imi cer iertare. Daca prin cele scrise am fost neclar sau nu am raspuns framantarilor unora dintre voi, sunt dispus sa discut cu orisicine ma va contacta, in spiritul biblic si in limita moralitatii. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti, fie prieteni, fie dusmani, si El sa ne invete sa ducem lupta cea buna, alegandu-ne cu intelepciune bataliile!

Cristian Barbosu

Arad, 17 februarie, 2013

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Comunicatul pastorului Cristi Barbosu

 1. Ted Lucas zice:

  Frate Vasilică,

  vorbind şi analizând situaţia la rece şi de pe o poziţie neutră se nasc următoarele întrebări:

  1.este adevărat că pastorul Barbosu este semnatarul acelui document de colaborare cu musulmanii? dacă da, atunci…..ar trebui să dea nişte răspunsuri.

  2.care este colaborarea lui Cristian Barbosu cu oameni gen: Bill Hybel, T.D Jakes..poate Joel Osteen??? în cel fel colaborează cu aceşti oameni, despre care ştim cam toţi ce fel de învăţătură au despre biserică.

  3.care au fost greşelile lui Cristian Barbosu? în comunicat a spus doar greşelile altora, dar ale lui nu le-a enumerat şi specificat….a zis doar că a greşit. Cu ce? În ce mod?

  Trebuie să dea aceste răspunsuri, altfel nu ştiu…comunicatul lui e intenţionat evaziv scris pentru a poza în victimă şi oaie rănită.

 2. misucroitor zice:

  Decizia pe care a luat-o pastorul C.B.,eu o vad buna una buna.Nu e sanatos sa stai intr-un mediu traditionalist daca tu ai o viziune mai dinamica,mai noua. Finalul va fi:vechiul va avea de suferit iar noul nu se va naste.Nu poti lucra cu o comunitate de frati,care nu pot sa impartaseasca in comun o anume modalitate de lucru sau o viziune.Ar fi o sursa permanenta de tensiune,iar biserica trebuie protejata de dezbinare. Ca uite ce iese.
  Poate or mai discuta,dar mai incolo dupa ce se calmeaza spiritele.

  Este de observat urmatorul fenomen? Toate misiunile venite din afara,dincolo de lucrurile bune care le aduc,o renovare,o reimprospatare…sfarsesc prin a-i dezbina pe frati.Asta ar trebui sa ne spuna ceva.Astea le sunt roadele?
  Ca masuri de precautie,
  pe viitor,fiecare lucrator sa-si defineasca din start viziunea si misiunea pentru care lucreaza.Sa clarifice lucrurile de la inceput NU DUPA ACEEA,(ref. la banii pe care ii primeste,unde si cum ii foloseste..asa cum a explicat Apostolul Pavel corintenilor).Nu ma refer la cineva anume,spun doar ca principiu.

  Cautam mai intai pace pentru Biserica lui Hristos sau umblam dupa favoruri americane?…Pana cand vom rade si-i vom desconsidera pe frati pentru legalismul lor (mostenire postpucista)?..De ce nu este inteleasa teama lor fata de ereziile moderne ? Ele exista…chiar daca in arhiva CNSAS nu scrie.

  Observatie,
  incetul cu incetul,m-am bucurat sa observ urmatorul fenomen:biserici cu traditie..care ,incetul cu incetul se dezmortesc.Adopta in cele din urma stilul de inchinare mai dinamic(biblic la urma urmei),insusesc si alte lucruri bune ,se vor deschide si fata de lucrarile Duhului mai ales tanara generatie.., cu ajutorul Domnului(nu doar cu ajutor obligatoriu-americanesc),vor mai cadea si alte garduri dintre confesiuni. Deci e posibil.

  Doamne ajuta !
  http://misucroitor.wordpress.com/2013/02/09/doamne-asta-i-ruga-mea/

  • Mishu, biserca plantată de Barbosu a fost de la început croită pe viziunea respectivă. Teza de la care pornești este greșită. El a pornit cu acea viziune, iar alții au căutat să îi pună piedici apoi. În fine, nu vreau să intru în polemică pe tema bisericii lui, știe el să răspundă atunci când dorește și când consideră necesar. Am vrut doar să atrag atenția că nu este vorba de un conflict clasic, al unui păstor care încearcă să modifice direcția unei biserici trandiționale.

   • romeo hajdatan zice:

    Sunt membru in biserica Metanoia. Frate Croitor …
    personal cred ca vă lipsesc multe informații legate de viziunea lui
    CB, de viziunea bisericii Metanoia și de situația actuală … si de
    acei ”altii” care au cautat sa-i pună piedici. răspunsul dat lui
    Mishu este … partial adevărat. CB nu a plantat nici o biserica in
    Arad. Metanoia nu este biserica plantată de către CB. Apreciez
    solidaritatea dvs cu CB. Personal cred că e suficient postarea
    comunicatului. Răspunsurile dvs pot duce in eroare cititorii. (si
    asta din lipsa de informatii). BA DA! E VORBA DE UN PASTOR CARE A
    INCERCAT SĂ MODIFICE DIRECTIA UNEI BISERICI TRADITIONALE (e prea
    mult zis biserica traditională,)… Imi cer scuze de interventie.
    Pentru mai multe informatii puteti lua legătura cu cei din
    conducerea bisericii Metanoia. Cu respect pt ce faceti. Romeo
    H

 3. Pingback: 3 postări în Top 10 WP (20.02.2013) « Romania Evanghelica

 4. Pingback: 11 postări în Top 100 WP (26.02.2013) | Romania Evanghelica

 5. gelu zice:

  galateni capitolul 6cu versetul 7.si va intreb cum impliniti 1 corinteni 11:17-34

 6. romeo hajdatan zice:

  uitati cum el afirmă ca a plantat biserica … http://www.jamesmacdonald.com/vertical-church-book/chapter5/ … afirmatia domnului CB in ce priveste plantarea bisericii Metanoia este o afirmatie mincinoasa.

  • Cred că nu are rost să purtam această discuție atâta timp cât Cristi nu are parte de un drept la replică. El a spus în comunicatul său că nu se va implica în discuții contradictorii și cred că bine face.

   • misucroitor zice:

    Interesant e că,Ap.Pavel,nu a evitat discuțiile în contradictoriu.
    Dimpotrivă,a dat socoteală oricînd,oricui de ORICE(ref. la lucrare). Mai devreme sau mai tîrziu,la fel va trebui să facă și C.B. Iar asta vine în spiritul Ap. Pavel(pe care ,domnia sa îl menționează în comunicat).

   • Remus zice:

    Frate Croitor,

    C.I. are drept la replica deplin. Este liber oricand sa vina aici cu explicatii sa-i lamureasca pe oameni !!! Parerea mea este ca nu ar trebui sa-i tineti partea unui om caruia i se aduc acuzatii ( unele grave ) dovedite, care sunt sprijinite de, mai mult de doi sau trei martori !!! Asocierea cu oameni care si-au pus semnatura pe Documentul de la Yale cu privire la pactul cu musulmanii, vorbeste mai mult decat destul !!!

  • misucroitor zice:

   frate Romeo.Contactează personal pe pastorul C.B. referitor la această observație a ta(domnia sa promite în comunicat că va răspunde frămîntărilor..dacă e contactat).Astfel vom cunoaște cu exactitate răspunsul pe care îl are pastorul C.B.,la această observație a ta(dînsul știe mai bine ce ..și de ce a zis,..într-un anume context)

 7. romeo hajdatan zice:

  „started a Harvest church called Metanoia” … tinand cont ca CB se declara misionar al Bisericii H si apoi pastor (fost) al bisericii

  • Măcar de data asta trebuie să fiți de acord că anul acesta a plantat o altă biserică. Trebuie să le mulțumească detractorilo săi pentru că l-au făcut plantator incontestabil. 🙂

   • misucroitor zice:

    Depinde cum vedem semnificația teologică a plantării unei biserici.Pentru că s-ar putea să fie vorba doar de despărțirea,în două..[…],a unei biserici (deja plantate)..pt. că au fost puncte d.v. dif. asupra metodei de lucru(m. prezbiterilor;m.congregaționalistă).In fine…la urma urmei contează integritatea și competența celui care dezv. o lucrare…

 8. misucroitor zice:

  Deocamdată ,iată încă o biserică s-a deschis în Arad.Să ne bucurăm ,în spirit pragmatic
  americănesc?? ..adică:e bine că apar biserici și nu moschei sau altele…sau ar trebui să analizăm mai profund și..MOTIVAȚIA (din spatele slujirii).
  Spiritul Ap Pavel este acela de a se bucura,totuși,pt. faptul că Evanghelia se răspîndește ,chiar și dacă din „duh de ceartă”…

  ESTE LOC ȘI DE MAI BINE

  Da..da..Biblia cere acest lucru.Viziunea este pentru popor și nu invers.Poporul
  nu trebuie sacrificat pt. a avea „viziune”(local ,echipă de închinare,sponsorizări etc)Acestea or fi și ele necesare..dar nu calci peste ceilalți.Vai de păstorul care face acest lucru.Vorbesc ca principiu,în GENERAL.Nu de o persoană.
  De obicei primele probleme apar între lideri.Ei sunt primii care se lovesc de lipsa de transparență și sinceritate a celor din conducere..dar trebuie să tacă și să plece pt.
  a nu fi „împotriva lucrării”(iar, este o „lege a tăcerii”nebiblică
  adevărul trebuie spus în circumstanțele convenționale…)Frămîntările și tensiunile
  din echipele de slujire(mereu aceleași..și nerezolvate,dar ascunse),indică probleme și la cei care conduc.Chiar dacă ei spun:”lucrarea merge”..Primul mare semnal de
  alarmă este cînd cei implicați în lucrare se retrag rînd pe rînd,iar motivul real nu se spune(demisii”benedictiene”).Finalul manipulării este întotdeauna distrugere..dezbinare etc.

  Cînd Duhul Sfînt călăuzește Biserica ea se bucură de pace.Cînd este călăuzită de ambiții egoiste(lipsă de transparență,ambiguități,neclarități relaționale și financiare)
  apar dezbinările.

  Căci ei”leagă ușuratic rana poporului”.

  Asta am vrut să subliniez doar.Ce vom oferi acestei națiuni.Ahh !.. cît de repede ne vor
  mirosi ipocrizia..”Viziune” cu probleme ascunse bine sub covor ?? Doar asta le vom oferi?..Cu efortul de rigoare,din partea lucrătorilor,..este loc pt. mai bine.

  Este bine că se deschid biserici cu o viziune mai dinamică.Însă! Depășirea sau chiar evitarea conflictelor este o chestiune ce ține de COMPETENȚĂ și de INTEGRITATE.
  Iar aici,vorbim de o altă ETAPĂ..care trebuie trecută,pentru a fi lumină celor aflați în
  întuneric.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s