IMPORTANT: ORIENTAREA SEXUALA IN CONSTITUTIA ROMANIEI?

Material publicat de Alianta Familiilor din România

ORIENTAREA SEXUALA IN CONSTITUTIA ROMANIEI?

Cetatenii tarii, fara deosebire de apartenenta religioasa, politica ori etnica, au aflat, marti 4 iunie, cu stupoare, regret si frustrare ca, la un vot de 18 la 2, Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat un amendament, propus de PNL, pentru includerea in Constitutia Romaniei a nediscriminarii pe baza de orientare sexuala. Acesta este un eveniment unic in istoria Romaniei. Stiam ca propunerea aceasta a fost adoptata mai intii de Forumul Constitutional al dlui Pirvulescu, dar ne-a luat prin surprindere adoptarea lui de Comisia de Revizuire, si mai ales  marginea de vot atit de mare cu care a fost adoptat.

Articolul aparut in MediaFax da urmatoarele detalii: Discriminarea pentru orientarea sexuală, interzisă în noua Constituţie: Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu, prin care sunt completate în legea fundamentală criteriile pentru care este interzisă discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuală sau trăsătură genetică. Membrii Comisiei au adoptat, cu 18 voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”, amendamentul depus de Chiuariu, la articolul 4, alineatul 2, astfel: „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă”. În forma actuală a Constituţiei, acest alineat prevede: „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”. http://www.mediafax.ro/stirile-zilei/discriminarea-pentru-orientarea-sexuala-interzisa-in-noua-constitutie-10924086 

Cum au reactionat parlamentarii? Toni Grebla: Orientarea sexuala nu este definitiva. Este inutil sa treci in Constitutie asa ceva. Poporul roman este tolerant, dar nu cred ca trebuie sa treci in legea fundametala pentru ca se intelege ca astfel vom aproba casatoriile intre toate sexele Ciprian Nica, PSD: Credem ca articolul care este in Constituie este destul de acoperitor, este suficient si permite tuturor sa se manifeste. Reprezentantul Forumului Constitutional: Cheia acestui articol este cuvantul discriminare; Crin Antonescu: Acest articol care  este unul protector si pentru heterosexuali pentru ca problema se poate pune si invers, nu acum, nu aici dar pe viitor. Sa clarificam acest articol domnul Chiuariu ca nu permite casatoria intre orice fel de sexe; Tudor Chiuariu: Nu face referire la asta acest articol, are rolul de protectie, nici o persoana sa nu fie discriminata pe orice criterii in orice imprejurare. Nu e vorba numai de homosexuali ci si despre heterosexuali care pot fi discrimnati, care se pot afla intr-o anumita circumstanta. Acest articol nu da nastere unor drepturi cum ar fi legalizarea casatorie intre aceleasi sexe; Reprezentantul Avocatului Poporului: Acesta amendament asa cum spunea domnul Chiuariu ofera o protectie si din punctul nostru de vedere este binevenit.

Ce credem noi

De multi ani am atentionat publicul, candidatii la parlament si parlamentarii, ca principiul nediscriminarii pe baza de orientare sexuala este foarte periculos si ca, daca va fi adoptat si aplicat literalmente, va rezulta in distrugerea libertatii religioase, a libertatii cuvintului, a libertatii de asociere, a libertatii de constiinta, a generatiei tinere, a Romaniei. Nu au luat aminte, iar cetatenii i-au votat pe  parlamentarii care au adoptat amendamentul, fara discernamint, cu toate ca am atras atentia cu insistenta in toamna anului trecut sa nu o faca. Dauna inca nu este facuta, si inca avem sansa sa o prevenim. Astazi ne facem datoria si va atragem atentia din nou, cu toata seriozitatea, sa nu permiteti nediscriminarea orientarii sexuale sa fie introdusa in Constitutie.

Revolutia sexuala despre care am scris de ani de zile cauta sa se institutionalizeze. Orice revolutie, dupa ce castiga batalia, se institutionalizeaza si distruge institutiile vechiului regim. Revolutia sexuala se conforma din plin acestui principiu. Dar Romania este un exemplu prea timpuriu al acestei incercari de institutionalizare si unul foarte surprinzator. Doar saptamina trecuta am comentat sondajul international al religiozitatii si ateismului care clasifica Romania pe locul 6 in lume privind religiozitatea. La ce ne ajuta acest nivel ridicat de religiozitate daca nu este reflectat in legile si institutiile tarii? Institutionalizarea revolutiei sexuale in Constitutia Romaniei va rezulta in dezinstitutionalizarea religiei si a bisericii, asa cum deja s-a petrecut in tarile scandinave.

In plus, daca noi, cetatenii Romaniei vom valida noua Constitutie, vom transforma Romania in una din putinele tari ale lumii care au adoptat nediscriminarea orientarii sexuale in Constitutie. A facut-o Africa de Sud dupa abolirea regimului de aparatheid, care a rezultat, curind dupa aceea, in legalizarea casatoriilor homosexuale acolo. Si Constitutia Boliviei interzice discriminarea orientarii sexuale, dar in acelasi timp interzice casatoriile homosexuale. Iar acum citiva ani Ecuadorul a inserat si el nediscriminarea orientarii sexuale in constitutie. Atit in Bolivia cit si in Ecuador aceste amendamente au fost promovate de guverne de stanga si de stanga internationala. Romania, guvernata de o stanga radicala, se afla in aceasi pozitie.

Aici, insa, stanga romana ar trebui sa invete din experientele socialistilor din Ecuador. Cu citeva zile in urma presedintele socialist al Ecuadorului a denuntat casatoriile homosexuale si adoptiile copiilor de catre homosexuali. Le-a etichetat o aberatie a naturii umane, o “moda” tranzitorie, care nu trebuie imitata distrugind astfel vietile copiilor. A numit inserarea parteneriatelor homosexuale in constitutia ecuadoriana o “prostie” (“foolishness”) si a criticat stanga internationala pentru ca promoveaza casatoriile homosexuale. [Nota AFR: detalii aici http://www.lifesitenews.com/news/socialist-president-of-ecuador-rejects-homosexual-marriage-and-adoption-as]

In Europa, trei tari interzic nediscriminarea orientarii sexuale in constitutie: Suedia, Elvetia, si Portugalia. In Suedia si Portugalia casatoriile homosexuale au fost deja legiferate. Familia a fost distrusa. Dezintegrarea morala a tinerei generatii a devenit, se pare, ireversibila. In Germania homosexualii au incercat sa introduca nediscriminarea orientarii sexual in constitutie dar fara succes. Intrebare pentru cetatenii Romaniei: veti ingadui ca Romania sa fie a patra tara din Europa si a saptea tara din lume care sa includa nediscriminarea orientarii sexuale in Constitutie? Dorim sa ne plasam in virful clasamentului mondial privind nediscriminarea homosexualilor? Faptul ca suntem aproape in varful clasamentului privind avortul nu este destul? Nu este asta o tragedie nationala, una rusinoasa? Mai avem nevoie de inca una? Intr-o Romanie care se numeste crestina si unde 99% din locuitorii tarii se declara crestini?

 In plus, daca vom ingadui ca nediscriminarea orientarii sexuaea sa fie inclusa in Constitutie vom fi cu multi pasi inaintea Curtii Europene a Drepturilor Omului. Nici macar CEDO nu a facut pasii pe care Comisia de Revizuire in Romania a facut-o marti. Principiul nediscriminarii orientarii sexuale a aparut pentru prima data in Tratatul de la Amsterdam in 1989, dar interzicea doar nediscriminarea la locul de munca. De atunci pina azi aceasta a ramas singura interdictie de nediscriminare pe baza de orientare sexuala care e in vigoare la nivel unional. Amendamentul propus marti va pune Romania cu zeci de ani inaintea Uniunii Europene, va transforma Romania din cea mai crestina tara a Europei in varful de lance al miscarii homosexuale din Europa. Dincolo de ocean, in SUA nu exista, nici pina astazi, o lege federala care sa interzica discriminarea orientarii sexuale. Exista doar la nivel de state, dar inca jumatate din statele americane refuza sa inscrie aceasta forma de nediscriminare in legile lor.

Intrebarea este, de ce? Sa stie oare americanii ceva ce noi romanii nu stim? Fara indoiala. Caci in statele unde nediscriminarea orientarii sexuale a fost adoptata, libertatilor celorlalti au scazut. Pastori, preoti, crestini sunt dati in judecata, afara de la lucru, din universitati, ori li se inchid afacerile pentru ca refuza sa casatoreasca homosexuali ori pentru ca se exprima impotriva homosexualitatii. Dar SUA nu e singurul exemplu. In Canada libertatea religioasa a fost mai in intregime anihilata de principiul nediscriminarii. Elevii sunt indoctrinati in revolutia sexuala. In Marea Britanie aproape ca nu trece o saptamina sa nu auzim ca un crestin a fost data afara de la lucru, in judecata, expulzat din universitate, ori chiar arestat pentru ca se pronunta impotriva homosexualitatii. Preoti, pastori si clerici din Romania: pericolul acesta bate la usa Romaniei acum. E vremea sa luati atitudine. E vremea sa va spuneti cuvintul. E vremea sa calauziti natiunea romana sa-si afirme moralitatea multiseculara.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la IMPORTANT: ORIENTAREA SEXUALA IN CONSTITUTIA ROMANIEI?

 1. petruburac zice:

  Reblogged this on Petru Burac and commented:
  Este vremea ca blogosfera evanghelică să ia FOC! Trebuie să spunem foarte clar: Nu suntem de acord ca în Constituția României să fie inclusă nediscriminarea orientării sexuale!

 2. Cristi zice:

  Fraţilor, uitaţi-vă cu atenţie la reacţiile oficiale ale şefilor BOR vizavi de legiferarea homosexualităţii drept un drept constituţional. Daniel „preasfântul”, la arhiepiscopul Constanţei, acest mizerabil corupt filmat cum ia mită şi care spune apoi poporului sărac că este arghirofil, uita-ţi-vă la ei cum se îmbuibă din banii poporului şi se bat pe burtă cu stăpânirea aceasta satanică, cum nu condamnă, aidoma Papei de la Roma, politrucii semito-masoni care ne impun homosexualitatea şi trădarea ca fiind drepturi ale omului în vreme ce ne închid în acelaşi timp fabricile, fermele şi ne dau afară din casele şi ţările noastre, spunându-ne apoi că noi poporul suntem cei corupţi, iar politrucii trădători de ţară şi Hristos sunt doar expresia noastră, a felului nostru de a fi. Uita-ţi-vă cum vina este pusă de aceşti slujitori catolici şi ortodocşi ai lui Satan în cârca popoarelor cărora li se impune cu sila homosexualitatea şi crima, în vreme ce se bat pe burtă şi se afişează mândri, ţanţoşi alături de politrucii ce pun armata şi jandarmeria să terorizeze sutele de mii de francezi, englezi, germani, români care manifestează împotriva legiferării homosexualităţii şi adopţiei copiilor de către pederaşti şi lezbiene. Conform acestor doctrine satanice de tip ortodox sau catolic, sau mormon, nu criminalul e de vină, ci victima, nu cel care intră peste tine în casă, te omoară şi-ţi violează nevasta e de vină, ci tu, cel ucis şi jefuit eşti de vină pentru că nu ai avut o uşă solidă care să reziste răngii cu care tâlharul ţi-a spart-o. Sodoma şi Gomora sunt impuse aşadar de sectele catolice şi ortodoxe care slujesc semito-masoneria şi care astfel vor să ne extermine pentru ca teritoriile noastre ale non-semiţilor să fie luate de semiţi, adică de evrei şi arabii care li se supun. Între timp ce spun pastorii creştini evanghelici? Sunt cenzuraţi cu siguranţă majoritatea, dar chiar şi aşa, cei mai cunoscuţi, ca cei anglicani sau germani, de ce nu se aud? E chiar aşa mare cenzura? Am auzit că biserica anglicană s-a opus acestor legiferări satanice, dar cum rămâne cu condamnarea publică, cu excluderea din rândurile bisericii a criminalilor anti-creştini? Dumnezeu cere clar să ne delimităm de trădătorii creştini, chiar dacă nu ne rupem de necredincioşi, căci cu necredincioşii ştim clar cum stau treburile, ne apărăm deschis de ereziile lor, pe când în interiorul unei biserici creştine nu este admisă erezia. Unde e atitudinea civică, publică a pastorilor creştini? De la catolici şi ortodocşi nu am această pretenţie, ei dintotdeauna au slujit semito-masoneria:
  APOSTOLUL PAVEL SPUNE CREŞTINILOR, ADICĂ FRAŢILOR SĂI CĂ NU LE CERE SĂ NU AIBĂ NICI O
  LEGĂTURĂ CU NECREŞTINII CE CURVESC, SUNT ARGHIROFILI, HRĂPĂREŢI, SE ÎNCHINĂ LA IDOLI, CĂCI
  ATUNCI AR FI IZOLAŢI DE LUMEA ACEASTA, CI LE CERE SĂ NU AIBĂ NICI O LEGĂTURĂ CU CREŞTINII CE
  CURVESC, SUNT ARGHIROFILI, HRĂPĂREŢI, CARE SE ÎNCHINĂ LA IDOLI, CARE-S BEŢIVI, DEFĂIMĂTORI,
  CERÂNDU-LE CA NICI MĂCAR SĂ NU MĂNÂNCE CU UN ASTFEL DE PRETINS CREŞTIN: 1 CORINTENI 4.11

 3. Pingback: 10 postări în Top 100 WP(06.06.2013) | Romania Evanghelica

 4. Pingback: Curat, discriminare constituțională! Două nelămuriri și un sondaj | Frică şi cutremur

 5. Pai nu au introdus si definitia casatoriei, ca este intre un barbat si o femeie?

  • Am auzit la știri că acest articol a fost votat, dar se spunea la Radio România Actualități că sunt „niște probleme” în legătură cu articolul și vor trebui să repete votul.

  • Mucanu Aurel zice:

   Daca baga in alta parte nediscriminare sexuala, scot precizarea cum ca este casatoria o alianta dintre barbat si femeia. Este clara duplicitatea Comisiei Constitutionale.
   Singura salvare este sa nu se duca niciun crestin si niciun ateu sa voteze modificarea Constitutiei.
   PS. De ce voteaza stanga in Vest pentru proliferarea homosexualitatii sub sloganul democratiei si libertatii ? Pentru a face ca aceste societati sa se prabuseasca. Comunismul nu a reusit sa invinga Vestul nici militar nici economic nici stiintific. Si atunci incearca sa-l doboare spiritual prin batjocorirea Bibliei si cuvantului lui Dumnezeu. De aceea dintre toate tarile fost socialiste numai Romania este vizata in acest domeniu. Pentru ca se dooreste distrugerea moralitatii neamului romanesc care si asa este in mare deriva.
   Parerea mea sincera este ca vor reusi, nu ma mai opun ca n-are rost. Asa a fost sa fie.
   Dar la vot tot n-am sa ma prezint pentru ca n-are rost sa-i mai legitimez. Pentru ca daca nu era USL la guvernare, PDL sau MRU ar fi avut aceeasi orientare. Mai ales ca Monica Macovei de la PDL este si sefa hosexualilor si lesbienelor de la „ACCEPT”. Asa ca PDL-ul ar fi fost mai afurisit ca USL.

 6. Zob zice:

  Băieți, suntem atacați în casă la noi. Trebuie soluții. CIne se simte român să pună mintea la muncă și să avanseze soluții.

  • Într-adevăr, se operează cu chestiuni atât de importante, în liniște deplină, fără ca societatea să aibă multe de-a face cu procedura sau să poată exercita o influență reală. Ar fi de dorit ca toate cultele să intervină în mod categoric și să solicite insistent, așa cum a făcut Patriarhul, să fie introdus articolul referitor la căsătoria între bărbat și femeie.

   • Mucanu Aurel zice:

    Pai degeaba introduci articolul referitor la casatoria dintre barbat si femeie daca introduci articolul de nediscriminare a orientarilor sexuale. Te trage in tribunal si castiga cat ai zice peste. Se duc homosexualii la preot si daca-i refuza il cheama in judecata si intra la bulau bietul preot sau pastor. Cu homosexualii Monicai Macovei de la PDL nu te joci. Au pe Perfidul Albion in spate si te fac aia de nu te vezi. Astia nu glumesc. Nu-ti trag un glonte in cap precum facea NKVD-ul, dar te baga la inchisoare unde „cunesti” niste homosexuali zdraveni, arestati pentru alte cauze ramai fara servici si-ti moare familia ta de foame. sa-i lasam in pace ca sa nu-i provocam si sa devina niste fiare cu noi. Si Dumnezeu ne va ajuta.

  • Mucanu Aurel zice:

   Singura solutie este neprezentarea la referendum sau la alegeri. Sa se referendeze si sa se voteze ei intre ei. Daca noi votam NU cine mai gaseste printre miliarde de octeti din retelele de calculatoare care este raspunsul nostru. Raspunsul iese cum „vrea” muschii lor. Si se vede ca muschii lor au putere daca indraznesc sa propuna asemenea aberatii in Constitutie.
   Mai bine capul la cutie si poate ne salvam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s