De parcă ar fi prima oară: teoria evoluției este demontată de descoperirile oamenilor de știință

Într-un articol din EVZ se menționeată o descoperire făcută în Crimeea și care infirmă categoric teoria evoluției:

Săpăturile arheologice efectuate în Crimeea, sudul Ucrainei, de către o expediţie internaţională, sub egida filialei din Crimeea a Institutului de Arheologie de pe lângă Academia de Ştiinţe a Ucrainei, contrazic total Teoria lui Darwin privind evoluţia omului

În zonele Bahcisarai şi Belogorsk, oamenii de ştiinţă au descoperit urme de viaţă ale unor hominizi din vechime care nu se încadrează în teoria darwinistă privind evoluţia umanităţii, după cum relatează luni publicaţia Vesti.ua, citată de Agerpres.

„Teoria lui Darwin se bazează pe transformarea treptată a omului primitiv – omul de Neanderthal într-o fiinţă mai dezvoltată – în Cro-Magnon (un reprezentant timpuriu al Omului contemporan din Europa) şi, apoi, în omul modern. Dovezile descoperite relevă o evoluţie diferită”, a explicat şeful expediţiei Viktor Ceabai, doctor în ştiinţe istorice, indicând că, în timpul săpăturilor efectuate în mai multe locuri din Crimeea, s-au găsit urme de viaţă ale neanderthalienilor în stratul de deasupra urmelor de viaţă ale omului Cro-Magnon.

Citiţi mai mult în EVZ.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la De parcă ar fi prima oară: teoria evoluției este demontată de descoperirile oamenilor de știință

 1. Mucanu Aurel zice:

  Si ce daca ?

 2. Mucanu Aurel zice:

  Nimeni n-a spus ca neanderthalienii au disparut brusc si in locul lor au venit brusc Cro-Magnonii.
  Se luptau intre ei pentru supravietuire. La bahcisarai probabil a avut loc un contra-atac al neanderthalienilor asupra tinuturilor ocupate multa vreme de Cro-Magnoni. Asa se explica urmele de neanderthalieni peste cele de cro-magnon. Iar peste neanderthalieni au sosit apoi tatarii si apoi rusii.
  Situatie similara cu Basarabia noastra. Straturiole mai vechi arata urme de moldoveni, apoi se regasesc urme rusesti si in final se vor gasi urme romanesti. Pentru ca cei mai evoluati vor izbandi.

  • Florin zice:

   Ori esti sarcastic, ori esti […]!

   • Mucanu Aurel zice:

    Foarte frumos din partea Dvs. ca in loc de prost ati pus puncte, puncte marginite de doua paranteze drepte. Oricum, eu stiu ca (…). Nu-i un secret.
    Lupta dintre religie si ateism este o lupta falsa. Religiosii o stiu cel mai bine. tot ceea ce descopera prin stiinta omul reveleaza ceea ce a creat Dumnezeu. Nu exista contradictie reala ci una falsificata. Sunt doua lumi care vor binele oamenilor. Stiinta vrea sa faca viata oamenilor mai buna pe pamant, religia ii pregateste pe oameni pentru o viata mai buna in Rai.

 3. gh80iulian zice:

  mda…doar ca in teoria evolutiei omul de neanderthal nu e o veriga in lantul de stramosi ai omului-homo sapiens sapiens,ci reprezinta o ramura paralela disparuta,un rateu al evolutiei…oricum teoria evolutiei ramine ce a fost mereu 😮 religie pt „atei”

 4. Parte din informația prezentată în titlu și în articol este falsă. De dragul integrității recomand o reevaluare a sursei și a concluziei articolului respectiv. Nu este adevărat că teoria evoluției a fost demontată de respectiva descoperire.

  Agerpress nici măcar nu a citat respectiva publicație (sau cel puțin nu există un astfel de articol pe situl lor). Dar chiar dacă te apuci să traduci din ucrainiană cu Google Translate din articol nu rezultă faptul că teoria evoluției a fost demontată.

  „Descoperirea” se referă la o bucată foarte mică din teoria evoluției. Nici pe departe să se fi infirmat (și mai ales categoric) teoria evoluției.

  Și apropo, nu există o teorie a lui Darwin privind evoluția omului. Observațiile lui Darwin au fost mult mai reduse. Faptul că există un model standard, acceptat în mare parte de comunitatea științifică, este altă poveste. Și faptul că o parte redusă a acelui model ar fi infirmată nu presupune că evoluția a fost demontată sau infirmată din faptele prezentate.

  Recomand două posibilități:
  1) Îndepărtarea articolului (pentru că în mod clar dezinformează).
  2) Să faceți un update în care să specificați că ați fost indus în eroare și eventual ați indus în eroare și alți spunând „infirmă categoric”.

  O zi binecuvântată vă doresc.

  • Errata: „eventual ați indus în eroare și alți” -:> „eventual i-ați indus în eroare și pe alții”.

  • Eu cred că titlul articolului este corect. În repetate rânduri oamenii de știință au combătut cu argumente teoria evoluției. Desigur că e vorba în acest articol despre un mic element, dar nu este singular.

   • Nu vreau să se înțeleagă de aici că v-aș pune la îndoială buna credință, dar doresc să sugerez că există o diferență între a demonta ceva și a aduce argumente împotriva a ceva (fie vorba despre evoluție ori alte subiecte).

    Așa este, unii oameni de știință pot aduce argumente împotriva evoluției. Au fost aduse argumente și împotriva creștinismului. Simplul fapt de a aduce argumente împotriva a ceva nu presupune în mod necesar și demontarea.

    Respectiva descoperire poate în cel mai bun caz să îndemne la o reevaluare, dar de acolo niciun om de știință nu a înțeles nici pe departe că evoluția a fost demontată.

    Dar eu nu sunt infailibil aici. Poate dumneavoastră puteți să oferiți niște exemple de oameni de știință care plecând explicit de la respectiva descoperire au ajuns la concluzia că evoluția a fost demontată.

    În continuare susțin că titlul și părți din articol pot duce în eroare cititorii neavizați și fără cunoștințe elementare cu privire la domeniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s