Comunicat al Uniunii Baptiste cu referire la alegerile Parlamentare

Uniunea Baptista din Romania, forul care reprezinta bisericile baptiste din tara noastra, nu este implicata politic, nu are ca obiectiv acordarea sustinerii politice si nu participa la intalniri in cadrul careia sa se discute sustinerea unui candidat. Din acest motiv, niciunul dintre candidatii la alegeri nu poate afirma ca este sustinut de catre Uniunea Baptista din Romania.

Consideram ca fiind lipsita de profesionalism si de etica folosirea numelui Uniunii Baptiste fara a se verifica pozitia oficiala a acesteia. Consideram ca fiind neintemeiata si abuziva exploatarea electorala a participarii credinciosilor baptisti sau a reprezentantilor Uniunii Baptiste din Romania la intalniri civice sau stiintifice care nu au legatura cu campania electorala.
Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu
Presedinte, Uniunea Baptista din Romania

P.S. Pour les connaisseurs, articolul este cauzat de încercările unui candidat neevanghelic de a comunica, în mod fraudulos că ar avea de partea lui toate cultele evanghelice.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Comunicat al Uniunii Baptiste cu referire la alegerile Parlamentare

 1. Vaisamar zice:

  Un comunicat cu două tăișuri, I’m afraid.

 2. alincristea zice:

  Intrebare intrebacioasa: De ce nu este demascat actul fraudulos, ci apare un comunicat ciudat, care, daca spune ceva, citi pricep ce vrea sa spuna?

  • Un raspuns general potoleste si alte posibile intentii. Biserica este sfanta si sfanta trebuie sa ramana si cu privire la sustineri politice, oricine ar fi subiectul candidaturii.
   Ioan Botazatorul iar pe urma ap. Pavel, fata-n fata cu politicienii le-a vestit evanghelia fara ocolisuri sau diluari. Ei au avut de-a face cu viata intru mantuirea omului, nimic cu sistemele de conducere, desi se conformau acestora d.p.d.v. legal. Pe ioan mai apoi l-a costat capul si desi a stiut-o nu si-a schimbat mesajul.

 3. Pe surse zice:

  Saptamana asta a fost in Bucuresti o adunare mare, la care au fost chemați pastorii bucureșteni sa se vada cu un politician de prin Koreea. Ala a venit cu Danut Liga, un adventist. Si nici una nici doua le-a cerut voturile. Dupa aia s-a laudat prin presa ca i le-au si dat. Poate ca i le-ar fi dat, dar asa n-are sanse.

  • Da, confirm și eu că povestea este adevărată. Dănuț Liga este un tip care vrea să atragă comunitatea evanghelică. După ce a fost prin 3 partide o face pe-a independentul. Cine îl ascultă însă cum vorbește despre biserică și stat, se lămurește repede.

 4. Ca să înțelegeți mai bine rostul comunicatului de mai sus, citiți mai jos și convingeți-vă cât de josnic și de manipulator poate fi un individ care vrea să ia cu japca voturile evanghelicilor.

  http://cronicaromana.ro/2014/05/21/danut-liga-sustinut-de-bisericile-neoprotestante-la-europarlamentare/

 5. Puțin mai explicit comunicatul, nu se putea ? Este mai degrabă
  o cimilitură decât comunicat. Păcat că s-a transmit un comunicat pe care l-au înțeles doar ”făuritorii” lui.

 6. medgidiabaptisti zice:

  Cine este acest mare necunoscut Danut Liga si cum de isi permite sa vorbeasca in numele unor comunitati care nici nu il cunosc ?…

  • E un mare necunoscut pentru noi care n-avem treabă cu politica aceea de negocieri și trădări dâmbovițene. Omul se pare că a fost pe la vreo 3 partide până a descoperit ce înseamnă virtutea independenței. Este un adventist se pare, dar voia voturile evanghelicilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s