Congresul Electiv al Cultului Creștin Penticostal

2014-11-07 09.39.36

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Congresul Electiv al Cultului Creștin Penticostal

 1. Sorin Croitor zice:

  Doar o poză ? Așteptăm comentarii !

  Date: Fri, 7 Nov 2014 08:05:59 +0000
  To: sorin_croitor@hotmail.com

 2. Pingback: Moise Ardelean este Noul Presedinte al Cultului Penticostal din Romania | agnus dei - english + romanian blog

 3. Pingback: Despre Moise Ardelean – Noul Presedinte al Cultului Penticostal din Romania | agnus dei - english + romanian blog

 4. Mai Marele Norodului zice:

  Nu mai face fratele comentarii ca în vremurile lui bune, acum e președinte de Regională 🙂

 5. David C. zice:

  In Romania lucrurile sunt simple. Exista o singura organizatie (cultul penticostal) si cu el mergem.
  In America lucrurile stau putin diferit. Exista tre organizatii la care avem biserici afilate.
  Revista Armonia USA prezinta cel putin 7 puncte importante din statutul Church
  of God pe care reprezentantii mega-organizatiei le ascund de bisericile
  romanesti din SUA, atunci cand le propun sa se afilieze la Church of God:

  http://armoniamagazineusa.com/2014/12/20/raspunsuri-esentiale-din-statutul-organizatiei-church-of-god/

  Am si o intrebare pt dvs, frate Croitoru. In Romania cladirile bisericilor pe cine sunt trecute? Cine est prorietarul cladiilor? Fiecare biserica locala detine ownership asupra cladirii sau acestea sunt in proprietatea Cultului Penticostal? Va multumesc.

  • În cazul cultului penticostal lucrurile sunt ceva mai simple. Clădirile, în cea mai mare parte, sunt proprietatea bisericii locale, iar dacă o biserică dorește să se retragă din cult are posibilitatea de a lua și clădirea.

 6. David C. zice:

  Va multumesc pt raspuns. Problema cea mai grava este ca membrii bisericilor din SUA nu sunt informati asupra implicatiilor pe care le are afilierea cu C.O.G. Atat reprezentantul C.O.G. cat si pastorul local isi dau tot concursul sa ascunda punctele esentiale de membrii bisericii. Am participat si eu la o sedinta cu TonyLane si el spunea de „unele mituri pe care le au romanii despre Church of God”. Asadar „unul dintre ele – spunea el – este ca noi va luam biserica”. Am intervenit cu rugamintea sa-mi de-a voie sa-i pun o intrebare. Am citit pasajul din „Church of God Minutes 2012”: . „Aceasta inseamna ca dvs, Church of God, deveniti proprietarii bisericii”, am explicat eu. Raspunsul domnului Lane a fost urmatorul: „Pe titlu va fi un board of trustees care vor putea sa cumpere, sa vanda, sa imprumute bani in folosul bisericii”. Ca unul care am de-a face constant cu documente de acest gen, i-am raspuns ca membrii acelui bord sunt doar „administratorii” cladirii si, potrivit statutului ei au obligatia sa actioneze in interesul Church of God. Apoi, le-am spus ca daca verificam la County Recorder vom afla ca propritarul fiecarei cladiri de biserica afiliata (amalgamated) cu Church of God este organizatia C.O.G. Atat reprezentantul COG cat si pastorul local (care este de altfel un pastor respectabil in afara orasului/ statului) au incercat sa duca biserica in eroare pedaland pe ideea ca nu C.O.G. va fi proprietarul. I-am propus atunci lui Tony Lane sa ii arat actele de proprietate de la celelalte biserici si sa mergem impreuna la un „Real Estate attorney” si sa-l intrebam cine este proprietarul acestor cladiri (pt mine e clar, dar sa dovedesc oamenilor care nu stiu). Va marturisesc ca in acel moment Lane a schimbat subiectul spre „incredere”. Ca nu intelege de ce atatea suspicini, ca ei sunt frati, ca vor sa ne ajute spiritual etc De asemenea, s-au eschivat sa ne spuna ca odata ce intri in C.O.G. nu mai poti sa iesi decat fara cladire si celelalte bunuri. Din cate am observat, pastorul Laurentiu Balcan a tratat aceasta problema aici:

  https://penticostalul.wordpress.com/2008/11/07/cine-suntem-noi-1/

  https://penticostalul.wordpress.com/2008/11/11/cine-suntem-noi-2/

  http://penticostalul.wordpress.com/2008/11/13/cine-suntem-noi-3/

  De asemenea, pastorul local nu a recunoscut ca biserica locala va trebui sa plateasca 10% lunar catre C.O.G. din suma intrata in caserie, aspect precizat foarte clar in statut.

  Intrebarea mea este: ce diferenta este intre acesti pastori (care isi tradeaza astfel membrii, in colaborare cu altii..) si pastorii care ne-au turnat pe timpul comunismului? E o intrebare cat se poate de serioasa, fara nici-o tendentiozitate.

 7. gradistean zice:

  Intrebare foarte buna frate David. Parerea mea este ca așteptând in tăcere avand Ulei in Candele vom avea și confirmarea Duhului Sfant care va deslusii raspunsurile multor întrebări fără răspuns.
  Domnul nostru Isus Hristos se va intoarce repede asta putem vedea cu ochii noștri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s