De ce îl susțin de această dată pe Iohannis

În general, clasa politică românească post decembristă m-a dezamăgit profund, fiind cu fiecare an tot mai străină de valorile pe care le consider esențiale în calitate de cetățean, de creștin, de om. Totuși, nepăsător nu sunt la ceea ce se întâmplă în sfera politicului. Am prins acest „microb” în studenție când ziarele cu pagini mari, de vreo jumătate de metru pătrat, se citeau de la prima pagină până la mica publicitate. De atunci tot caut să fiu la curent cu mersul politicii românești. Uneori mi-am exprimat opiniile mai direct, alteori am stat mai rezervat, cum a fost și anul acesta înaintea primului tur. Adesea mi-a fost foarte greu să mă poziționez când alegerea a fost mai degrabă dintre răul cel mare și cel mic.

Sunt câteva lucruri destul de serioase care m-au făcut să nu votez pentru Iohannis în turul I. Continui să cred că dreapta putea să vină cu soluții mult mai bune. Sunt cel puțin 3 variante care ar fi putut să îl scoată pe Ponta pe tușă din prima dezbatere electorală. Dar în timp ce dreapta a venit cu un candidat slab, stânga s-a prezentat cu cel mai slab candidat de la Revoluție încoace. Slăbiciunile arătate de acesta sunt la fel de multe precum lista „personalităților” PSD citită de Iohannis  (aceea cu corupții protejați de Ponta). Enumăr aici doar câteva:

– Victor Ponta este omul care a reușit într-o scurtă carieră de prim-ministru să dovedească o sete de putere pe care nu au arătat-o nici Adrian Năstase și Traian Băsescu la un loc.

– Distrugerea sau confiscarea instituțiilor pentru mașinațiunile sale politice: Avocatul Poporului, Monitorul Oficial, Consiliul Național al Audiovizualului, Comisiile din Ministerul Educației care au avut de-a face cu cercetarea plagiatului, Arhivele Naționale, ICCMER, Institutul Cultural Român, INS etc.

– Susținerea fără perdea a politicienilor corupți, desigur. Și reversul fiind adevărat, Ponta beneficiind de multă susținere din partea corupților.

– Înverșunarea cu care a subminat actul de justiție, promovând Codul Penal găunos și refuzând să îl corecteze, astfel că a scurtat pedepsele multor vinovați de corupție. La fel, a refuzat să scoată legea amnistiei din Parlament și a lăsat PSD să împiedice actul de justiție în cazul parlamentarilor corupți.

– Seninătatea cu care și-a susținut nevinovăția deși este clar a dobândit doctoratul prin fraudă. Cu aceeași seninătate ne spune că este președintele care unește, neuitând să împartă mereu, cu înverșunare, societatea în băsiști și restul, în ortodocși și restul, în români și restul…

– Tot cu aceeași seninătate ne-a spus că una votează în calitate de prim-ministru, iar alta în calitate de parlamentar; că partidul său a decis amnistierea, dar el nu știa de asta ș.a.m.d.

– Înhămarea BOR ca întreg, dar și a unor părți din alte culte, la căruța lui electorală. Pomenile electorale de anul acesta au însemnat înghețarea unor investiții esențiale pentru dezvoltarea țării.

– Apropierea de Rusia și China într-un moment în care principalul pericol extern pentru România vine tocmai dinspre Rusia.

– Incapacitatea de a rosti o frază fără a rosti și cuvintele Băsescu sau USL, uitând că următorii 5 ani ar fi trebuit prefațați de o campanie electorală în care să își prezinte viziunea pentru România.

– Călcarea legii din postura de magistrat, activând în serviciile secrete.

– Blocarea accesului la vot pentru majoritatea românilor din străinătate, susținerea pentru redefinirea familiei, susținerea pentru Radu Mazăre, lansările de pe stadion în stil ceaușist și propaganda care îmi aduce aminte de alte vremuri etc.

În aceste condiții voi vota cu Iohannis. Voi aștepta apoi până duminică seară să văd dacă românii s-au lăsat copleșiți de aparatul imens de propagandă al „Partidului” care se vrea Partid-Stat, sau au reușit, la 25 de ani de la Revoluție, să dovedească mai mult simț civic – venind la vot, și discernământ politic – votând candidatul dreptei.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la De ce îl susțin de această dată pe Iohannis

 1. ecoarta zice:

  Dumnezeu să lumineze minţile românilor şi să aleagă bine!

 2. Pingback: Cel mai slab candidat al PSD! | Revista ARMONIA - Saltmin Media

 3. I R zice:

  Multunesc bunului Dumnezeu pentru: – claritatea viziunii tale, frate Vasilica; – claritatea exprimarii tale , frate Vasilica; – ca ti-ai luat din timpul tau de studiu, de rugaciune,… si cuvantul tau clar ti l-ai facut suzit!

  Ma grabesc sa fac cunoscut mai departe mesajul tau , frate Vasilica, sper sa nu patimesc vre-o puscarie/amenda caci vineri la miezul noptii, conform legii s-a incheiat campania electorala…

  Totusi, am sa indraznesc si eu.

  Domnul nosttu Iisus sa ne poarte in atentia Lui, Sa ne rugam lui Dumnezeu sa sa faca totdeauna VOIA LUI!

  SHALOM!

 4. tnicu zice:

  Poti sa nu postezi mesajul meu, dar iti scriu ca sa te sfatuiesc ca pe un frate ( in Cristos ). Mediteaza, te rog la urmatoarele:
  1. Ai avut o descoperire prin Duhul Sfant sa scri lucrurile acestea despre Victor Ponta, chiar daca ele sunt cunoscute public?
  2. Nu cumva interpretezi intr-o maniera subiectiva evenimentele politice si oamenii politici?
  3. Faptul ca nu cunosti detaliile ( absolut toate ) din enumerarile postate de tine poate sa te transforme dintr-un formator de opinie intr-un manipulator.
  4. Daca totusi Victor Ponta va deveni presedintele Romaniei, cat de sincera iti va fi inima cand vei mijlocii pentru el, asa cum ne invata apostolul Pavel, ca sa putem duce o viata linistita?
  5. Oricine ar deveni presedinte, nu poate impiedica cedarea suveranitatii statului roman si implicit a diluarii putinelor valori morale pe care le mai are poporul roman.
  6. „Inca putina, foarte putina vreme si cel ce vine va veni si nu va zabovi”.
  Fi binecuvantat de Domnul Isus Cristos!

  • De ce să nu postez mesajul tău? Eventual pentru că nu te-ai semnat, dar altfel nu e nicio problemă, postez și opiniile care diferă de a mea.
   1.Nu am avut o descoperire prin Duhul Sfânt să scriu despre asta. Tu ai avut o descoperire prin Duhul Sfânt să scrii la mine pe blog?!?
   2.Ar fi culmea să cred că eu sunt etalonul obiectivismului. Sigur că blogul acesta reprezintă opinia mea, ceea ce denotă un subiectivism.
   3.Idem. Unul singur știe absolut toate detaliile. El nu merge la vot, dar ne-a cerut nouă să ne facem datoria de cetățeni.
   4.Mă voi ruga pentru oricine va fi președinte.
   5.Dacă noi stăm în casă și nu ne implicăm nicicum pentru a fi sare și lumină, nu avem cum să ne așteptăm să se prezerveze valorile creștine.
   6.Uite că totuși suntem de acord într-un punct. Vino Doamne Isuse!
   Fii și tu binecuvântat (din partea mea ai doi de i).

  • Valerian Horlescu zice:

   A fi prost nu e ceva anormal. Eu nici nu-mi aduc aminte de cate ori am fost prost.
   Foarte anormal e sa-ti exhibi prostia dand altora sfaturi si indemnuri morale cu pretentia ca esti calauzit. Dupa asa ceva, pretinsa binecuvantare de final suna ca o suduiala.
   Stai, mai, acasa si invata treaba cu „i-ul” cand mai vrei sa scrii.

 5. Marinel zice:

  Asa te vreau Vasilica! Imi place cum gandesti! Ai un popcorn de la mine! Chiar ma bucur cum vezi lucrurile.

 6. marcel s zice:

  …mai marii comunitatii pentecostale din SUA il sustin pe V,Ponta…e dreptul fiecaruia sa prefere un candidat sau celalalt…pina nu ai acces la dosare opinia ta ,de bun simt .este subiectiva…multa lumina Vasilica…

  • Valerian Horlescu zice:

   Mai marii comunitatii penticostale din SUA au luat teapa cu plagarul mitoman. Se pare ca Vasilica a avut foarte multa lumina, la fel ca si poporul roman pe 16 noimbrie care l-a trimis pe plagar sa sarbatoreasca victoria lui Iohannis la Dubai.
   Fa, Ponta, Duba-i pregatitata, te astapta pe tine si pe Ghita diseara la portita!
   P.S. Apropo de sustinatorii lui Ponta, Vasilica, ce-o mai fi facand admiratoarea lui Ponta, care iti umplea acum doi ani blogul cu osanale la adresa Plagarului Mitoman si hectare de invective la adresa lui Basescu?

 7. DanutM zice:

  Reblogged this on Persona and commented:
  Vasi Croitor revine in blogosfera, dupa o pauza destul de lunga, cu un articol despre alegeri. Iata ca i s-a implinit dorinta.

 8. Andrei zice:

  Vasile! Ai avut doar pe jumătate lumina.Bine ca ai fost sincer si ai recunoscut ca nu ai votat cu Iohannis in turul I . Nu te întreb cu cine ai votat , este irelevant.Ce vreau să-ți spun ,eu personal am votat cu el in ambele tururi ,am si pariat pe el castigand un cadou frumos.

 9. john zice:

  Precum cu ”credința” înainte de vedere… ferice de cine a crezut (în turul 1), până nu a văzut (în turul 2) ! Ca să-mă fac înțeles, nu vreau să-mă laud, dar dacă ar fi câștigat Ponta în turul 2, și printr-o minunne ar fi existat un tur 3 ( poate un tur ”test” sau știu eu…) eu tot cu cel diferit de Ponta, aș fi votat ! Explicația, o las altora !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s