Cuprins

DESCRIERE:

1st Chapter: Comunismul în Romania

2nd Chapter: Păcatul originar

3rd Chapter: Departamentul cultelor

4th Chapter: Securitatea

5th Chapter: Informatorii

6th Chapter: Slugă la doi stăpâni

7th Chapter: Dizidenții

8th Chapter: Psalmi de biruință

9th Chapter: Biruitori până la moarte

10th Chapter: Străinătatea

11th Chapter: Mituri despre inutilitatea deconspirării

12th Chapter: Quo-vadis?

20 de răspunsuri la Cuprins

 1. Eugen Paul zice:

  Cand presedintele Romniei dom ,TRAIAN BASASCU ,a codamnat crimele comnistilor 332 de parlmentari au votat pentru ,distitira din functie de presedinte ,dum Traian Basascu ,;Mam rugat lui Dumnezeu pentru el Dumnezeu mia aratat pe don .Traian Basascu intru vis am intrebat pe Dumnezeu ,ce sa fac pentru nl Dumnezeu mia spus sa votez in favora lui in Arizona nu era sectie de votare am facut sectie de votare in AZ.DUMNEZEU a pus in gind Romnilor si a votat in favora lui 75 la 100 Am intrebat pe Dumnezeu daca va fi presedinte is in anul vitorprin descidera BIBEI am cerut versetu 12 biblia sa deschis la Eremia cao 1 in data de 6 decebrie la ora 9 am cerut versetu22 biblia sa descis la Daniel ca-6

  • PM zice:

   De unde ai invazatat asemenea practici de a discerne planul lui Dumnezeu? Poate ca nu am citit Biblia cu atentie, dar nu-mi aduc aminte de asemenea instructiuni sau exemple.

  • eugen zice:

   Dumnezeu Craiatoru ,Dumnezeu Guvernator.
   Cind parlamentari , U,S,Listi a luat hotarire sa ,suspendeze pe
   presedintele Traian Basascu ,? eu mam rugat lui Dumnezeu ,pentru el
   ca Dumnezeu sa im-i arete ce se va intimpla cu el prin deschidera Biblei
   am cerut versetu -21 ,Biblia sa deschis psalmul -22 scapa-ma din gura
   leului si scoate-ma din cornele bivolui,
   Mam rugat lui Dumnezeu sa im-i,arete care vafi rezultatu tot prin deschidera
   Biblei am cerat versetu 12, biblia sa deschis la intii corinteni la capitolu 10
   Asfel dar ,cine crede ca sta in picore sa ia seama sa nu cada ??
   =1 Traian Basascu a isit biruitor ca-sa rugat lui Dumnezeu
   =2 Parlamentari .U-S-Listi a cazut ca sa-u crezut puternici
   Dumnezeu pune inparati si tor Dumnezeu ii-da jos

   • eugen zice:

    Frate Văsilică
    Te rog să citesti comentarele care sînt scrisă de mine ,în pagina cuprins : ?
    În data de 10 August- 2010 ?
    24 August -2012 : ?
    Dacă bine voiesti dăm un răspuns la acele ccomentări : ?

 2. Nicorici Ioan zice:

  Ce varza Eugen Paul asta. Cred ca era plin de must.

 3. După peste 70 de postări, peste 150.000 de accesări, peste 2.000 de comentarii, lansarea oficială a cărţii şi epuizarea primului tiraj, cred că a venit vremea unor schimbări pe blogul „Răscumpărarea memoriei”.

  Consider că mi-am împlinit misiunea de a alcătui o istorie sinceră şi neromanţată a Cultului Penticostal în perioada comunistă. Interesul uriaş arătat faţă de carte arată că această discuţie era necesară. M-am bucurat de susţinerea deschisă a unor personalităţi de prim rang, atât din mediul teologic, cât şi din cel ştiinţific, după cum m-am bucurat şi de intervenţiile celor care au avut critici faţă de demersul acesta, atunci când acestea au fost judicios argumentate şi nu defulări emoţionale.

  Din nefericire, există şi oameni fără căpătâi, oameni care nu au curajul să se prezinte şi care nu au deprins încă manierele unui dialog civilizat. Ţipând din răsputeri, repetând aceleaşi mesaje pe alte pagini ale blogului „R.M.” sau ale blogurilor „vecine”, folosind un limbaj suburban sau chiar injurii la adresa partenerilor de dialog, aceştia creează impresia că nu sunt chiar aşa de rătăciţi pe cât vor să pară, ci în mod intenţionat caută să discrediteze orice dialog civilizat. Ei sunt „gaşca lui Vadim” care a venit cu fluiere, banere şi vuvuzele în Parlament, atunci când s-a dat citire raportului Tismăneanu.

  În acest context, am decis să limitez comentariile de pe blog conform următoarelor criterii:

  Comentatorii trebuie să precizeze numele real şi emailul real.
  Unele comentarii vor fi afişate numai după ce, în urma verificării prealabile a emailului, autorii vor confirma că îşi asumă conţinutul mesajelor postate.
  Nu vor fi acceptaţi la dialog comentatorii care nu au citit măcar un capitol din carte. În prima postare pe blog, fiecare comentator va trebui să precizeze dacă a citit măcar o parte din carte. Ştiu că astfel se va reduce numărul comentatorilor, dar cred că va creşte calitatea comentariilor.
  Comentariile trebuie să se refere strict la problema pusă în discuţie.
  Comentariile care conţin atacuri la persoană şi procese de intenţie vor fi şterse fără nicio avertizare prealabilă.
  Dialogul este binevenit, însă cu respect faţă de partenerii de dialog.
  În speranța unui dialog constructiv și util,

  Vasilică Croitor

 4. Reut Eugen zice:

  Pace , Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru aceasta lucrare (R.M.) intr-adevar sunt niste lucru cam dezamagitoare , dar asta e Domnul sa aibe mila.
  Tin minte ca odata vorbind cu un tanar de la biserica , vorbeam odata depsre carti , si iam zis ca vreau sa am apuc de citit cartea „R.M.” si mi-a spus ca „trebuie sa ai o maturitate spirituala deosebita ca sa citescti o asemenea carte” .
  Tin sa precizez ca am doar 19 ani si miam cumparat si eu aceasta carte ( debea am gasito la librarii , si era si ultima de pe raft ) infine, ceace vreau sa va intreb, este asa ca: Ai nevoie de o maturitate spirituala deosebita pentru a citi cartea aceasta?

  • Dragă Eugen, după cercetarea pe care am făcut-o în acești ani, am ajuns la concluzia că marile greșeli din perioada comunistă s-au făcut tocmai din pricina imaturității spirituale a unor lideri care altfel erau oameni cu pasiune și chiar talentați. Avem nevoie de maturitate spirituală să nu repetăm istoria. Iar semnul maturității spirituale nu este că ne ascundem capul în nisip, ci că avem sinceritatea și curajul de a învăța, chiar și din greșelile noastre.

   • Reut Eugen zice:

    Multumesc pentru raspuns, Domnul sa va binecuvanteze, cu toate ca ii mai aud pe unii spunand : „cartea aceasta (RM) nu trebuia scrisa” chiar si pe un frate predicator care predica odata despre pacatul barfei si la un momendat in predica sa a spus : „incetati sa mai cititi carti gen R.M.” infine
    Eu apreciez efortul dumneavoastra pe care la-ti depus scriind o carte istorica a cultului Penticostal in perioada comunista ,si cu bune si cu rele.
    Problema mare era daca cartea aceasta era scriisa de un preot ortodox sau alti lideri din
    alte culte . Dar totusi ceilalti lideri ai altor culte nu vor se scrie si ei o asemenea istorie si cu rele si cu bune?

    • La toate cultele se lucrează pe această temă, se fac doctorate, se iau interviuri și se consemnează mărturii. Desigur, sunt abordări diferite, preocupări variate, dar istoria va fi recuperată măcar în parte.

 5. Cristi zice:

  Pace,
  Frate Vasilica am cumparat si eu cartea Rascumpararea memoriei si am constatat o greseala de natura editoriala cred: ceea ce ar trebui sa fie paginile 201-208 a cartii, sunt paginile 153-160 (reluate si inserate in aceasta parte din carte). Toate cartile sunt asa? sau numai cateva? sau numai cea pe care am cumparat-o eu??

  In rest totul e ok, multumim pentru acest proiect!
  Fiti binecuvantat!

  • Orice carte care a ieșit cu defect tipografic se înlocuiește pe cheltuiala editurii. Trebuie doar să o expediați prin poștă pe adresa editurii și să menționați care este defectul, iar editura vă va trimite un exemplar bun.

 6. cornel zice:

  Ce spune Eugen Paul e o […] de culoare politica. Nu am auzit ca Dumnezeu sa spuna cuiva cu cine sa voteze. Asta suna a […]. E ca si cum asi cere lui Dumnezeu sa.mi arate numerele castigatoare la Lotto. Biblia spune sa ne rugam pentru dregatorii..oricare ar fi ele. Si tot bliblia mai spune.. ca ce are sa se intample o sa se intample.. Dumnezeu are un plan ce nu poate fi schimbat.. raul ce are sa vina o sa vina indiferent de cine e condusa tara sau lumea.. imi vine sa rad ce poate spune un „copil a lui Dumnezeu” ca El i.a aratat cu cine sa voteze:))). Astia ne cresc pe noi si astia ne arata „calea”

 7. eugen zice:

  Cornel .citste in biblie si vezi că Dumnezeu pune inpărati si DUMNEZEU ÎIIda jos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s