Evenimente

Lansarea cărții „Răscumpărarea memoriei” a avut loc in data de 7 septembrie 2009 în București.

Detalii in postarile din perioada respectiva.

23 de răspunsuri la Evenimente

 1. Florin M. zice:

  Astept cu nerabdare cartea. Fie momentele acestea inceputul trezirii Bisericii Domnului d e pretutindeni. Iar tu fii pe pace, caci mai multi sint cu noi_ _ _ _ GOD BLESS YOU

 2. daniel chebeleu zice:

  unde se va putea cumpara aceasta carte si daca o vom putea avea in statele unite

 3. STEAUA zice:

  Spune frate ce o sa faci cu baniiiii de pe carte?, sau ti-e ciuda ca uni se plimba in S-clase si tu nu?

 4. liviu ciceu zice:

  Stimatii mei,
  Am citit si eu comentariile legate de aparitia cartii „Rascumpararea memoriei’.
  Evident ca doresc s-o citesc si eu pentru a-mi putea formula si eu o parere mai
  profunda despre continutul ei. Pana atunci imi permit sa-mi exprim si eu, cateva
  ganduri pe marginea comentariilor facute in contextul situatiei:
  1) Daca autorul cartii a motivat aparitia acestei carti, ca fiind o carte de
  referinta istorica a Cultului Penticostal in perioada comunista, ( se face precizarea
  foarte clar in titlul cartii), nu inteleg de ce se incearca sa i se dea o alta conotatie?
  Cand vorbim de „istorie”, vorbim de un trecut dovedit de evenimente si fapte.
  Un trecut bazat pe marturii, dovezi si oameni. Istoria nu o putem ignora; daca nu
  vrem s-o acceptam asa cum este, riscam atunci ca intentionat sau neintentionat
  sa o distorsionam prin subiectivismul nostru.
  2) Nu cred ca autorul cartii, a dorit sa arate cu degetul pentru condamnare.
  Condamnarea si-o dau ei insisi, cei care, indiferent cine sunt, si-au permis sa faca „negot” cu vietile fratilor lor. Stigmatizarea si dezaprobiul public le-au primit atunci
  cand au acceptat tradarea si duplicitatea.
  „Mirosuri urate sau mirosuri placute” , sa ma exprim in contextul unui comentariu
  cu autor anonim, le gasim oriunde pe paginile Sfintelor Scripturi. Autorii Bibliei n-au
  cautat deloc sa puna o aura mistica asupra personajelor lor, ci le-au prezentat de fiecare data cu calitatile precum si defectele lor.
  Oricum, probabil, prin situatia creata, intr-adevar inconfortabila, se va da ocazia
  sa se faca putina ordine prin „recuzita” din debara.

  3) Mi-ar placea ca cei care isi exprima divagatiile si comentariile lor, uneori cu
  prea multa emfaza, sa se semneze cu numele real, si sa nu mai apara cu un nume de „incognito” sau folosind pseudonime religioase. S-ar putea sa creeze impresia ca ascund si ei ceva in sufletul lor.

  LIVIU CICEU
  SEATTLE – 9/1/2010

 5. cristi zice:

  Ma intreb care-i turnator si care nu-i turnatorul. Si Croitoru este tot un turnator. Deosebirea dintre ce-i vechi si cei noi este ca cei vechi o faceau sub presiunea si santajul comunist , turnau la cativa , ce inmormantau totul in dosare.
  Cei noi , gen „Croitoru” , toarna la greu si ei , dar in alt cadru.Acestia toarna sub presiunea naturii rautacioase si a ” matului pestrit” a ranchiunului din ei si a vorbirii de rau. Ei pun totul pe cartea evlaviei si bunei intentii pentru altii , ca Isabela „pe o zi de post” sa para ca pe ei ii doare de istorie si vrea sa o videce. Poveste. Si apoi , daca informatiile celor vechi mergeau la o comunitate inchisa (secu) , tipul de turnator nou „Croitoru” , desface produsul (informatia) pe piata intregii lumi. Unii erau chinuiti si torturati spre a accepta colaborarea , iar acesti noi meseriasi , traiesc efectul placerii , informatia se vinde bine si face deliciu.
  Invrajbiri au facut cei vechi , invrajbiri fac cei noi, au acelasi numitor comun, dar sub denumiri diferite.Asa ca Croiturule , nu esti cu nimic diferit cai ei , esti in aceiasi mocirla de turnator roman , dar de vremuri noi. Istoria este plina de alde ca ei , turnatori , vanzatori , ucigasi ,tradatori, urzupatori …. o natiune care se autoucide.
  Toti cei ce au fost victime ale sistemului , nu au cerut sa fie aparati si nici nu o vor face. Ei au iertat si au „mers mai departe”. Trecand prin vitregia vremii s-au maturizat. Au devenit eroi ai credintei pentru ca au iubit ,au rabdat si au iertat pe vrasmasi. Nu au nevoie de niste neputiinciosi si teoreticieni dogmatici sa-i apere sau sa le rascumpere in istorie. Ar fi putu sa o faca ei , si aveau credit , dar era considerat „gunoi” in gandirea lor.Ei nu au pierdut nimic. Ei au scris istorie si nimeni nu le-o poate schimba. Asa au plecat la cele vesnice , iubind vrasmasii . Pe unde este fata de ei ” pastorul modern ” de astazi ? Pe nicaieri .Este cercetator.Este preocupat de capra vecinului . Citeste inflacarat si cu multa patrundere sufleteasca ceea ce au scris ” inaintasii „, vrasmasi ai credintei , Oare au suferit si murit degeaba acesti oameni….. Nu au invatat oare nimic de la ei. Ei au ramas pe undeva in noaptea „ceasului rau si puterii intunericului ” cand Iuda tradeaza, Petru scoate sabia si loveste,fac toate astea fara a cunoaste profunzimea iubirii Mantuitorului . Cei ce au trecut dincolo de cruce , se poarta altfel…. Lor le spune Ap.Ioan „…cum poti sa spui ca iubesti pe Dumnezeu daca urasti pe fratele tau….”

  • andrei zice:

   draga cristi, noi stim ca au fost vremuri grele si ca o anumita colaborare cu securitatea era necesara (pt a evita un rau mai mare uneori), insa se pare ca unii au dat dovada de prea mult zel in directia asta, si acest lucru nu-i rau sa-l stim si noi.

  • Marcel Dogar zice:

   @Cristi
   Este cea mai odioasă interpretare din câte am citit!
   Mă dezgustă acest mod de a interpreta adevărul. Citind prima jumătate m-a apucat efectiv o senzaţie de greaţă.
   Dacă o iau la rece, afirmaţia: „Asa ca Croiturule , nu esti cu nimic diferit cai ei , esti in aceiasi mocirla de turnator roman , dar de vremuri noi. ” demonstrează o judecată exprimată, o ură condamnată in ultima frază şi cred că o dovadă că nu ai citit cartea.
   A doua jumătate, despre victimele sistemului, am citit-o imaginându-mi că scrii despre eroii adevăraţi ai credinţei, însă nu sunt sigur că am înţeles bine. Oricum, altfel nu aş fi putut citi – presupunând că în opinia ta şi turnătorii au fost eroi.
   Dar şi aşa, a considera chinurile şi martirajul la care au fost supuşi cei care s-au păstrat neîntinaţi „maturizare” este de-a dreptul josnic!
   Iar pentru a-ţi întregi oarecum imaginea despre ceea ce simţeau şi gândeau eroii adevăraţi, ţi-aş sugera să citeşti ceva din scrierile netipărite ale lui Traian Dorz, publicate aici:
   http://lascaupetru.wordpress.com/2010/10/14/vremea-adevarului/

 6. NouaOrdineMondiala zice:

  Cele mai valoroase dosare a informatorilor externi au fost detinute de U.M.o920 /A ,ce a fuctionat sub acoperirea de fileala a Institutului de Conjunctura Internationala,cu sediul central pe strada Rabat (in apropierea fostului consulat german). Indata dupa defectarea generalului Ion Mihai Pacepa, in 1978 ,DIE a schimbat intregul sistem organizatoric al biroului de informatii si contrainformatii, atat cel intern cat si cel extern .Cele mai utile dosare au fost centralizate pe strada Maria Rosetti , unde se aflau cele mai specializate birouri in cenzura a corespondentei, centrul de supravegiere electronica si cel de interceptare a convorbirilor telefonice, a comunicarilor cifrate,telex si radio. Multi din ofiterii de legatura au fost schibati, inlocuiti ori unii din ei ,cazuti in dizgratie, abandonati .Arhivele au fost relocate iar anumite dosare au fost disecate si divizate. Cand Iliescu a ajuns la putere, prima si arzatoarea lui actiune a fost sa citeasca dosarele dusmanilor lui , sa le claseze si sa felicite pionii de pe tabla lui de sah , ce au contribuit si i-au facilitat ascendenta la putere ,au influentat media spre pozitiv, fara sa-l critice.In West avea oamenii(pionii) lui de incredere ,racolati din multe sfere, inclusiv cei din Uniunea Cultelor. Ceausescu a avut lingaii lui, Ilescu pe ai sai. Dupa fumul revolutiei, cei ce au dovedit „loaialitate si patriotism „,in afara granitelor, ce au lucrat inflacarat si febril, informand „tara mama” despre „reactii , atitudini si comentarii- pro si contra „, cu tematica de substanta nationalista ori politica ,au fost chiemati la vatra ,onorati cu titluri, felicitati cordial ,batutzi pe umar si imbratisati tovaraseste .Sant sigur ca si domnul Pacepa doreste sa citeasca o copie RM, iar daca Ii solicitam opinia dansului, sant incredintat ca o va face !.

 7. După peste 70 de postări, peste 150.000 de accesări, peste 2.000 de comentarii, lansarea oficială a cărţii şi epuizarea primului tiraj, cred că a venit vremea unor schimbări pe blogul „Răscumpărarea memoriei”.

  Consider că mi-am împlinit misiunea de a alcătui o istorie sinceră şi neromanţată a Cultului Penticostal în perioada comunistă. Interesul uriaş arătat faţă de carte arată că această discuţie era necesară. M-am bucurat de susţinerea deschisă a unor personalităţi de prim rang, atât din mediul teologic, cât şi din cel ştiinţific, după cum m-am bucurat şi de intervenţiile celor care au avut critici faţă de demersul acesta, atunci când acestea au fost judicios argumentate şi nu defulări emoţionale.

  Din nefericire, există şi oameni fără căpătâi, oameni care nu au curajul să se prezinte şi care nu au deprins încă manierele unui dialog civilizat. Ţipând din răsputeri, repetând aceleaşi mesaje pe alte pagini ale blogului „R.M.” sau ale blogurilor „vecine”, folosind un limbaj suburban sau chiar injurii la adresa partenerilor de dialog, aceştia creează impresia că nu sunt chiar aşa de rătăciţi pe cât vor să pară, ci în mod intenţionat caută să discrediteze orice dialog civilizat. Ei sunt „gaşca lui Vadim” care a venit cu fluiere, banere şi vuvuzele în Parlament, atunci când s-a dat citire raportului Tismăneanu.

  În acest context, am decis să limitez comentariile de pe blog conform următoarelor criterii:

  Comentatorii trebuie să precizeze numele real şi emailul real.
  Unele comentarii vor fi afişate numai după ce, în urma verificării prealabile a emailului, autorii vor confirma că îşi asumă conţinutul mesajelor postate.
  Nu vor fi acceptaţi la dialog comentatorii care nu au citit măcar un capitol din carte. În prima postare pe blog, fiecare comentator va trebui să precizeze dacă a citit măcar o parte din carte. Ştiu că astfel se va reduce numărul comentatorilor, dar cred că va creşte calitatea comentariilor.
  Comentariile trebuie să se refere strict la problema pusă în discuţie.
  Comentariile care conţin atacuri la persoană şi procese de intenţie vor fi şterse fără nicio avertizare prealabilă.
  Dialogul este binevenit, însă cu respect faţă de partenerii de dialog.
  În speranța unui dialog constructiv și util,

  Vasilică Croitor

  • Cu bunavointa fr.Vasilica, aduc la cunostinta cititorilor blogului ” Rascumpararea Memoriei” ca next Sunday, July 10, va avea loc primul serviciu evanghelic la noua biserica / misiune romana din Astoria, New York. In aceasta zona locuiesc multe zeci de mii de romani dar crestini evanghelici sunt foarte putini. Ca prin minune, am primit permisiunea sa tinem servicii intr-o frumoasa cladire apartinind denominatiei episcopale, dar e nevoie sa fim sustinuti in rugaciune in aceasta lupta spirituala. Prin harul lui D-zeu, si ajutorul altor credinciosi romani, speram ca zidurile de necredinta a acestui Ierihon modern vor cadea la pamant, si numele Lui va fi glorificat!

   Va multumesc anticipat.
   Pastor Stefan Matasaru
   stefanmatasaru@gmail.com

 8. Dorel Cotan zice:

  Da vad ca ati redus dialogul, ca din data de 9 Iulie 2011, de un an si ceva, nu se mai poarta nici un dialog. Probabil au terminat toti ce au avut de spus.
  Eu insa va intreb cand apare noul volum ”volumul II” in care vor fi deconspirati altii care au fost IUDA si care inca nu au inteles ca trebuie sa se debaraseze de trecut prin marturisire publica.
  Am ramas sincer impresionat de atitudinea Pastorilor romani din Statele Unite, luand in serios aceasta problema cand la Conventia de la Atlanta din 17 noiembrie 2010 au semnat fiecare marturisind ca nu au colaborat cu securitatea.
  Numai ca ar fi nevoie si in Romania sa se faca acelasi lucru, unde fiecare slujitor sa aiba ocazia sa marturiseasca daca a colaborat sau nu cu securitatea. Deocamdata sunt multi care inca tainuiesc si nu doresc sa fie dati pe fata. Dar pentru ca sa vina o perioada de trezire si axcensiune a Bisericii penticostale, e nevoie ca acel aluat ”rau” sa fie dat afara.
  E nevoie de o reanoire a mintii, de o reanoire a conducerii cultului pentru propasire.
  Conducatorii s-au plafonat si nu mai au nici viziune nici putere.

  Astept sa vad aceasta schimbare cat mai repede. Altfel vom ramane in urma si ne vom uita la cei care ies dintre noi, care doresc ceva mai mult.
  Vechii conducatori ai cultului penticostal sunt suparati pe carismatici si nu-i iubesc, pentru ca sunt invidiosi pentru ca ei nu mai pot, ca ei nu mai au putere, dar in loc sa tanjeasca si ei si sa li se alature pentru a sustine lucrarea Duhului Sfant ii jignesc, ii desconsidera si ii defaima.
  Domnul sa aiba mila de noi si sa ne dea putere sa ne debarasam de acesti IUDA-izatori, aceste epave ale penticostalismului, care nu inteleg nici in ceasul al XII-lea ca trebuie sa se dea la o parte si sa lase poporul Domnului sa propaseasca.

  Fiti binecuvantati !

 9. gradistean zice:

  Ca si nepot al unui bunic fotografiat pe coperta cartii si având si un unchi fotografiat pe aceeasi coperta cindva in anii ’70 ma simt Binecuvantat de Domnul citind cartea R.M.
  Sper ca si altii sa gaseasca informatii utile in Sfânta Scriptura ca sa afle Adevarata sursa de Viata care vine de la Tatal Luminilor. Frate Croitoru Domnul sa te Binecuvanteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s