KIM DAVIS – un nume care poate face istorie

Kim Davis

Sursa: Facebook

Îndrăznesc să spun ceva ce îmi stă de multă vreme pe suflet. Am să o spun mai întâi pe limba americanilor: Christians in America lack leadership. Creștinii din America în aceste zile par să nu aibă vreo direcție, vreun lider, vreun țel pentru care să se deranjeze de a face ceva mai mult decât a comenta cu eroism pe Facebook. La cât de mari sunt resursele bisericii americane (financiare, umane, media și chiar politice), reacția la arestarea lui Kim Davis este extrem de anemică și tulburătoare.

Frățiile voastre, femeia asta este luată ziua mare, în lumina reflectoarelor televiziunilor, live, pentru un crez pe care îl aveți și voi! Who’s next? V-ați pregătit bagajele pentru beci?

Kim Davis este șansa creștinilor din SUA. Este un ceas de mare răscruce și de care ne vom aminti în istorie mai mult decât de momentul în care s-a scos rugăciunea din școli sau au fost eliminate cele 10 porunci din tribunale. Fiindcă de data aceasta nu mai e doar o luptă ideologică, simbolică, ci una „pragmatică”, pentru ca să mă exprim tot pe înțelesul americanilor. Acum lupta a coborât la firul ierbii. Se stabilește un precedent care va generaliza frica și va inhiba poate ireversibil comunitatea creștină.

Cum ar arăta un leadership creștin în cazul Kim Davis?

Haideți să privim la tabloul complet: dacă Kim Davis trebuie să meargă în închisoare, trebuie să meargă acolo câteva zeci de milioane de evanghelici și catolici care gândesc la fel. Și atunci ce mai așteaptă? Cineva ar trebui să dea tonul. Să spunem că păstorul unei mari biserici, Rick Warren, Bill Hybels sau Bill Johnson, ori un lider influent precum Franklin Graham, împreună cu biserica lor, duminica viitoare, după slujba din biserică, se duc la secția de poliție și se autodenunță pentru că nu vor să ofere serviciile cerute de comunitatea LGBT:

  • „Noi le vom oferi copiilor noștri o educație biblică, învățându-i că homosexualitatea este un păcat.”
  • „Aceia dintre noi care lucrează pe poziții similare cu Kim Davis, nu vom oficia căsătorii homosexuale.”
  • „Cei care suntem păstori nu vom face astfel de nunți.”
  • lista poate cuprinde multe alte aspecte de acest gen…

Asta ar fi de ajuns să arate că există oameni care au un crez, care sunt verticali și care vor să fie respectați și apărați de constituție.

Privesc la scena din SUA și mă întreb cine le va da tonul pentru a resuscita două trăsături care sunt uitate în negura istoriei evanghelicilor americani: unitatea și curajul? Poate Kim Davis? În istorie Dumnezeu a mai lucrat în mod uimitor prin femei care au arătat curaj și determinare, care au avut demnitatea să spună răspicat în ce cred. O anonimă, o tipă lipsită de vervă, o introvertită care nu era interesată să facă spectacol, dar a cărei poveste ar putea să le ofere creștinilor din America un prilej excelent de a trece la acțiune.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la KIM DAVIS – un nume care poate face istorie

  1. Ioan Joldes zice:

    Vântul acesta in curând va bate si la ușa noastră!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s