Multimedia

Semnarea Declarației de la Atlanta

Puteți viziona un scurt mesaj al pastorului Petrica Lascau despre cartea Rascumpararea Memoriei.

Centenarul RW la Ateneul Român, martie 2009

În vizită la închisoarea Jilava

Mihai Wurmbrand intervievat la Memorialul Victimelor Comunismului, Sighet

18 răspunsuri la Multimedia

  1. dorelu zice:

    Sper ca nu se accentueaza doar o anumita zona…(Moldova), doar si in celelalte giudete:) au fost „sufleori”…

  2. Alin Cristea zice:

    O sugestie pentru coloana din dreapta: butonul de căutare să fie undeva sus.

  3. You need help zice:

    HE DIDN’T KNOW U HAD NICKYS NAME IN THE BOOK WHEN HE TALKED ABOUT THE BOOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Vaisamar zice:

    @You need help. Cu adevărat că aveţi nevoie de ajutor. Nu e nevoie să răcniţi aşa, folosind majuscule. Vă auzim (mai bine), dacă scrieţi normal.

  5. Ioan Maleahi zice:

    Apocalipsa 2:5
    Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine, şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.

    Apocalipsa 2:16
    Pocăieşte-te dar. Altfel, voi veni la tine curând, şi Mă voi război cu ei cu sabia gurii Mele.”
    Apocalipsa 2:21
    I-am dat vreme (20 de ani ) să se pocăiască, dar nu vrea să se pocăiască de curvia ei!

  6. Alin zice:

    Falitii lui,

    Care din noi nu este falit. Numai daca esti Dumnezeu sau Isus Cristos, pina atunci toti sunte-m faliti. Pacatul este unul singur in rest este roada pacatului. Curvia, minciuna, falsificarea actelor la banci sa putem cumpara o casa in plus este pacat. Faliti? huh

  7. ce conteaza zice:

    I don’t care de mesajud d-ta frate Lascau,noi oricum ne iubim pastorul ca merita,mai bine nu ati mai pune mesajul asta ca ne-ati facut sa ne schimbam impresia despre d-ta,haide-ti mai bine cu totii la pocainta sa asteptam pe d-l cum se cuvine,cu dragoste de frati si unitate

    • Dar frate draga, in ratacirea voastra de ce nu ati putea spune ca voi iubiti si pe Satana, ca doar dragostea este din Dumnezeu, nu? Chiar nu vedeti cu cita siretenie se strecoara vrasmasul si distruge incet dar sigur biserica? Voi chiar nu vedeti ca acceptind aceste gunoisme care murdaresc „templele Duhului Sfint” nu mai avem roadele Duhului la valorile ce le prezinta sfintele scripturi? Voi nu vedeti ca va avertizeaza Dumnezeu si va ia fratii din biserica sub ochii vostri? Doar INDURAREA lui Dumnezeu care inca este mare n e mai tine.Dar daca nici noi in dreptul nostru nu ne sfintim si nu ne pocaim pentru Isus si acceptam minciuna ca politica de conducere , atunci sansele noastre sunt din ce in ce mai putine. Ca dovada ca lupta lui Satan si a duhurilor din vazduh este foarte puternica, uitate cu atentie si observa ca doar citiva pastori si-au asumat raspunderea de a sta in fata poporului raspunzind la toate iscodirile mintilor celor care habar nu aveau in ce ape li se scaldau mai marii lor si ce trai imbelsugat au dus si inca mai vor!!!! Ar fi cazul frate drag sa-ti pese de ceea ce scrie biblia, iar daca fratele Lascau greseste, IARTA, este biblic, DAR DACA ESTE ADEVARAT, TEME-TE. Este cazul sa stam pe genunchi si sa cerem cu si mai multa rivna indurarea si mila Domnului, VREMILE SUNT GRELE, RASCUMPARATI VREMEA, SI BINENTELES EASCUMPARATI MEMORIA. Ajutane Doamne.Fii binecuvintat

  8. Emil Ghiurau zice:

    „cu dragoste de frati” – prima data FII OM!

    De multe ori pocaitii se calca in picioare si nu le pasa de nimic, se dau in gat, nu arata dragoste deloc, si raspunsul simplu e „dar haideti sa ne iubim unul pe altul” Asta nu este ceea ce ne cere Dzeu. El ne cere sa fim oameni sinceri, de caracter care traiesc dupa Roada Duhului. Are trebui sa citim Galateni 5:22-23, pentru ca multi dintre crestini nu mai traiesc dupa aceste virtutii.

  9. După peste 70 de postări, peste 150.000 de accesări, peste 2.000 de comentarii, lansarea oficială a cărţii şi epuizarea primului tiraj, cred că a venit vremea unor schimbări pe blogul „Răscumpărarea memoriei”.

    Consider că mi-am împlinit misiunea de a alcătui o istorie sinceră şi neromanţată a Cultului Penticostal în perioada comunistă. Interesul uriaş arătat faţă de carte arată că această discuţie era necesară. M-am bucurat de susţinerea deschisă a unor personalităţi de prim rang, atât din mediul teologic, cât şi din cel ştiinţific, după cum m-am bucurat şi de intervenţiile celor care au avut critici faţă de demersul acesta, atunci când acestea au fost judicios argumentate şi nu defulări emoţionale.

    Din nefericire, există şi oameni fără căpătâi, oameni care nu au curajul să se prezinte şi care nu au deprins încă manierele unui dialog civilizat. Ţipând din răsputeri, repetând aceleaşi mesaje pe alte pagini ale blogului „R.M.” sau ale blogurilor „vecine”, folosind un limbaj suburban sau chiar injurii la adresa partenerilor de dialog, aceştia creează impresia că nu sunt chiar aşa de rătăciţi pe cât vor să pară, ci în mod intenţionat caută să discrediteze orice dialog civilizat. Ei sunt „gaşca lui Vadim” care a venit cu fluiere, banere şi vuvuzele în Parlament, atunci când s-a dat citire raportului Tismăneanu.

    În acest context, am decis să limitez comentariile de pe blog conform următoarelor criterii:

    Comentatorii trebuie să precizeze numele real şi emailul real.
    Unele comentarii vor fi afişate numai după ce, în urma verificării prealabile a emailului, autorii vor confirma că îşi asumă conţinutul mesajelor postate.
    Nu vor fi acceptaţi la dialog comentatorii care nu au citit măcar un capitol din carte. În prima postare pe blog, fiecare comentator va trebui să precizeze dacă a citit măcar o parte din carte. Ştiu că astfel se va reduce numărul comentatorilor, dar cred că va creşte calitatea comentariilor.
    Comentariile trebuie să se refere strict la problema pusă în discuţie.
    Comentariile care conţin atacuri la persoană şi procese de intenţie vor fi şterse fără nicio avertizare prealabilă.
    Dialogul este binevenit, însă cu respect faţă de partenerii de dialog.
    În speranța unui dialog constructiv și util,

    Vasilică Croitor

  10. Doru Radu zice:

    Fr. Vasilica:
    Apare-n carte excluderea lui Ioachim Tunea. Presupun ca-i o coincidenta de nume cu pastorul baptist cu acelasi nume, provenit din Banat si ajuns in Bucuresti.
    -Interesante detaliile despre Bily Graham. El a procedat ca-n Rusia, China.. E ciuat ca si el si altii cred ca-i destul sa predici evangehelia; pt asta orice compromis e ok. Am mare respect pt BG; dar la capitolul raportul cu dictaturile sunt total dezamagit. Privita de jos, vizita lui a fost totusi o lovitura pt sistem. In plan spiritual numarul convetitilor a fost nesemnificativ. Poate si pt ca lui Dumnezeu nu i-a placut compromisul. Succesul vizitei a fost realizat prin marturia curajosilor crestini din diferite orase. Acestia au facut o manifestatie imposibil de controlat de comunisti. Si cam atit…
    -E pomenit postul de radioa Monte Carlo, pastor Hodoroaba. Indiscutabil, acesta a fost o intarie pt frati mai bine de 25 ani. Cunsoc oameni simpli care-au primit Biblie prin posta de la Monte Carlo. Interesant. E insa ciudat ca la vizita in tara a lui Hodoroaba acesta a promis ca va duce politica ceruta de DC in timpul vizitei sale in USA. Nu situ daca s-a tinut de promisiune, dar documentele publicate de Mitorfan arata ca el a acceptat asta cu ocazia audientei. Ce-a facut, Dumnezeu stie. Ciudat. Oare de ce oameni care ar fi facut o lucrare buna (BG ori Hodoroaba) au impletit-o si cu compromisuri? Domnul s-aibe mila de toti. Cred ca motivul e ca noi credem ca fara noi se prabuseste Lucrarea Domnului. Asta vor fi gindit si unii informatori mai slabi de inger: fara ei se prabusese biserica.

  11. romanul zice:

    @Doru, dupa probele exceptionale (fotocopii) prezentate de fr.Vasilica, inclusiv chitantele cum au primit argintii, cum mai pot crede „aparatorii” ca mai pot apara ceva fara de care lucrarea Domnului nu ar fi propasit? Eu vad tocmai invers, cu ei se PRABUSESTE biserica, cu ei se intristeaza Duhul Sfint, cu ei lumea ne poate acuza ca nu suntem cu nimic mai buni decit LUMEA, cu ei se face dovada ca de fapt slujitorii tradatori nu sunt decit niste calificati la locul de munca sau niste absolventi a scolii profesionale de pastori care fac o „meserie”. Tu poti crede ca Duhul sfint isi gaseste templul intr-un IUDA? intr-un fariseu, intr-unul care continua inca 20 de ani sa minta ca nu au nici o legatura cu tradarea, facind aceaasta si cind sunt pusi in fata probelor? Acestea mi se par lucruri triste care se vad si din afara bisericii. Ba mai vreau sa se si judece, sa foloseasca gastile de avocati, sa ceara despagubiri, auzi tu? Pai sa ceara despagubiri de la securitatea care i-a presat sa semneze si care i-a umilit si i-a facut sa se lepede de Dumnezeu, la aia sa le ceara despagubiri, pe ei iau servit nicidecum biserica si pe Isus. Nu crezi tu ca , dupa lansarea discutiilor ca vor fi dati pe fata aveau timpul necesar sa se marturiseasca si sa sada pe banca smereniei asteptind indurare.Foarte frumos prezinta fr.pastor Lascau secventa cu timpul in care s-ar fi putut pocai si Iuda. Un foarte vechi democrat din fostul imperiu roman spunea cu ocazia unei sedinte de conducere: iubim tradarea dar, urim pe tradator. Ori noi fiind penticostali nu-l putem uri pe tradator, noi il iubim , de aceea vrem sa nu isi piarda mintuirea si sa faca pasii prevazuti de biblie pentru cei care cad in asemenea pacate,dar, conform conceptelor cartii RM, cred ca avem tot dreptul sa urim faptele.Ele nu ESTE oameni, deci nu pacatuim. Saracii sfinti pacatosi, nici prin gind nu le trecea ca vor fi scosi la lumina, desi,daca citeau cu atentie biblia ar fi aflat ca tocmaai acesta este rolul LUMINII, si in competitia cu intunerecul, totdeauna invinge .Sa ne rugam pentru pastorul Vasilica Croitoru, pentru frati si pentru toti oamenii, asta ca sa nu fim gasiti partinitori.Domnul sa te binecuvinteze.

Lasă un comentariu